Jurnalul.ro Ştiri Vremea Se întoarce canicula în România: peste jumătate din țară și Capitala, topite de căldură

Se întoarce canicula în România: peste jumătate din țară și Capitala, topite de căldură

de Redacția Jurnalul    |   

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică, o atenționare cod galben de caniculă pentru Crișana, Banat, jumătatea de sud a Olteniei și pentru sud-vestul Munteniei, unde temperaturile sunt de 35 - 36 de grade. Valul de căldură se extinde luni la mai mult de jumătate din țară.

Potrivit ANM, în Crișana, Banat, jumătatea de sud a Olteniei, precum și în sud-vestul Munteniei, local va fi caniculă cu temperaturi maxime de 35...36 de grade.

Disconfortul termic va fi ridicat, astfel indicele temperatură-umezeală (ITU), pe arii restrânse, va atinge sau va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Județele Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Olt, Dolj, Teleorman și Giurgiu sunt sub atenționare cod galben de caniculă.

Luni, valul de căldură se va extinde și intensifica ușor în Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală și jumătatea de sud a Moldovei, unde va fi caniculă și disconfort termic ridicat.

Temperaturile maxime vor fi de 35...37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și local va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Pe lângă județele avertizate, codul galben se va manifesta și în Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Ilfov, ialomița, Călărași, Brăila, Vrancea, Bacău, Vaslui, Galați, Constanța, Tulcea și București.

Caniculă în Capitală: temperaturile ating 37 de grade Celsius

Meteorologii au transmis, duminică, prognoza pentru duminică și luni, în Capitală. Vor fi temperaturi ridicate, iar indicele temperatură-umezeală va atinge și depăși pragul critic.

Potrivit ANM, vremea va fi caniculară, iar disconfortul termic în creștere, indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Duminică, temperatura maximă va fi de 34...36 de grade, iar luni, de 35...37 de grade.

Minima termică va fi de 17...20 de grade.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: canicula romania bucuresti
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri