Jurnalul.ro Ştiri Observator Barbu: Vom produce în România alimente din materia primă de la fermierii noștri

Barbu: Vom produce în România alimente din materia primă de la fermierii noștri

de Redacția Jurnalul    |   

Prin programul Investalim „vom produce în România alimente din materia primă de la fermierii noștri”, spune ministrul Agriculturii, Floriun Barbu, după ce premierul Marcel Ciolacu a anunțat finalizarea selecției proiectelor din schema de susținere a producției românești Invesalim.

„Noi fabrici de procesare a cărnii, panificație, morărit, procesarea uleiurilor, fructelor și zahărului se vor construi în România. Cel mai mare program guvernamental din domeniul procesării, din ultimii 30 de ani începe, după ce 41 de proiecte au fost declarate eligibile”, anunță Florin Barbu.

Ministrul Agriculturii precizează că valoarea totală a acestor investiții este de 4,5 miliarde lei, din care ajutorul de stat este de aproximativ 2,7 miliarde lei.

„Prin acest program ambițios vom produce în România alimente din materia primă de la fermierii noștri! Susținem agricultura și procesarea, creăm noi locuri de muncă și punem pe masa românilor produse românești gustoase, la prețuri corecte”, încheie Barbu.

Aprobarea programului a fost anunțată de premierul Marcel Ciolacu, la începutul ședinței de Guvern.

„Interesul major al antreprenorilor arată un parteneriat real între guvern și mediul de afaceri pentru dezvoltarea producției locale. Asta înseamnă construirea unor noi fabrici sau dezvoltarea celor existente în procesarea cărnii, uleiului, a fructelor sau a zahărului sau în morărit și panificație. România își dezvoltă astfel capacitatea de a produce alimente din materie primă provenind de la fermierii noștri, un obiectiv strategic al acestei guvernări”, a spus Ciolacu.

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: Investalim barbu ciolacu
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri