Jurnalul.ro Ştiri Observator Iohannis anunță modernizarea armatei.  2,5% din PIB, alocat pentru apărare!

Iohannis anunță modernizarea armatei.  2,5% din PIB, alocat pentru apărare!

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat că o parte semnificativă a bugetului Apărării va fi folosită pentru investiții în armata română.

Guvernanții au decis să aloce 2,5% din PIB pentru apărare.

„Discuțiile politice au avut loc. Toată lumea a fost de acord că e nevoie de bani mai mulți pentru a garanta securitatea României și pentru a garanta modernizarea armatei. Am decis împreună să alocăm 2,5% pentru Apărare. Acest lucru se va întâmpla începând cu bugetul următor, pe 2023. Cu siguranță vorbim de un plan care va dura cel puțin 10 ani”, a explicat Klaus Iohannis.

Aceste acțiuni de modernizare și de dotare nu se pot face într-un an, a mai spus președintele.

„E vorba de așa-zisele programe multianuale. Vrem să schimbăm lucrurile. Vrem nu doar să alocăm 2,5% din PIB pentru Apărare, ci o parte semnificativă să fie alocată pentru investiții și pentru dotarea propriu-zisă”, a precizat șeful statului.

Președintele Klaus Iohannis participă la summitul NATO de la Madrid în cadrul căruia ar putea fi luate mai multe decizii importante. Este vorba despre creșterea prezenței militare NATO în România și despre declararea Mării Negre drept zonă de interes strategic.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: klaus iohannis
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri