Jurnalul.ro Sport Jannik Sinner termină anul 2024 pe locul 1 ATP

Jannik Sinner termină anul 2024 pe locul 1 ATP

de Redacția Jurnalul    |   

Jannik Sinner a obținut locul 1, după ce l-a învins pe cehul Tomas Machac, cap de serie numărul 30, cu 6-4, 7-5, în semifinala Shanghai Masters.

Sinner devine astfel primul italian care ajunge în finala acestui turneu și primul care termină anul pe prima poziție în clasamentul mondial.

Machac a început meciul promițător, câștigând primele două seturi, însă Sinner a reușit să recupereze, câștigând un prim set echilibrat în 44 de minute, pe fondul erorilor adversarului.

În al doilea set, jocul a fost și mai strâns, dar Sinner, în vârstă de 23 de ani, s-a dovedit a fi mai puternic, reușind să obțină a 64-a victorie a sezonului.

Italianul se va confrunta în finală cu câștigătorul dintre Novak Djokovic, deținătorul a 24 de titluri de Grand Slam, și Taylor Fritz, cap de serie numărul 7.

Sezonul excepțional al lui Sinner include câștigarea primului său Grand Slam la Australian Open și al doilea la US Open. „Este un vis devenit realitate să termin anul pe primul loc. Mâine va fi o zi importantă pentru mine”, a declarat Sinner.

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: Jannik Sinner tenis atp
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri