„Au fost două tipuri de leziuni: leziuni produse prin precipitare, cădere de la înălțime și leziuni produse de urs. Leziunile cele mai grave sunt cele prin cădere, dar și cele produse de urs erau incompatibile cu viața,” a declarat șeful Serviciului de Medicină Legală Prahova, Vasile Drăghici, conform Agerpres.
Analizele efectuate au relevat că ursul nu avea rabie, a precizat George Stratulat, directorul Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Prahova. Ursul, o femelă de 4-5 ani, nu era gestant și nu prezenta alte probleme de sănătate.
Surse Antena 3 CNN au menționat că rana provocată de animal înainte ca tânăra să cadă în prăpastie nu era fatală. Decesul a survenit în urma căderii de aproximativ 200 de metri, Diana suferind multiple traumatisme și hemoragii interne.
Mărturii din familie
Mama Dianei a declarat că nu era prima dată când fata fusese fugărită de un urs. „Am vorbit cu ea și i-am spus să nu meargă în drumeție la munte și să fie atentă la pericole,” a povestit aceasta. Diana, recent absolventă de BAC, a insistat că dorește să exploreze sălbăticia din munții Bucegi.
„Dacă te duci, ai te rog grijă cu urșii, ai te rog grijă la râpe, la toate, că e foarte periculoasă perioada asta,” a avertizat-o mama.
Circumstanțele tragediei
Diana a fost atacată de urs pe potecă și târâtă sub ochii iubitului său. Ursul a mușcat-o de picior, iar amândoi s-au prăbușit într-o râpă adâncă de peste 150 de metri. Intervenția salvamontiștilor a fost dificilă, găsind ursul lângă victimă, păzindu-și prada. Familia tinerei urmează să ridice trupul neînsuflețit de la serviciul de medicină legală.