Proiecțiile vor avea loc până la finalul anului. Libertate spune o poveste mai puțin cunoscută întâmplată la Sibiu în timpul Revoluției Române, când mai mulți bărbați – civili, securiști și milițieni - au fost ținuți ostatici de către armată într-un bazin dezafectat.
Turneul se concentrează pe localități sub 100.000 de locuitori, dar va avea opriri și în orașe mai mari, unde vor fi organizate dezbateri în teatre și săli de spectacole. Următoarele localități sunt Târgoviște, Miercurea Ciuc, Sfântu Gheorghe, Tulcea, Ploiești, Cluj-Napoca, Carei sau Vatra Dornei.
,,Filmul Libertate reușește să comprime și să redea, într-un timp limitat, un episod din istoria recentă a României, aproape necunoscut românilor. Am ales să sprijinim această caravană și să fim parteneri ai Transilvania Film pentru că inițiativa lui Tudor Giurgiu este în acord cu obiectivele IICCMER, acelea de a ajunge cu informația și la publicul din comunitățile restrânse. Îi mulțumesc, încă o dată, lui Tudor Giurgiu și îl felicit pentru acest proiect atât de necesar într-o societate tot mai puțin conștientă de libertatea care ni s-a dat în anul 1989" - a declarat Prof.univ.dr. Florin-Daniel Șandru, Președinte executiv al IICCMER.
Din distribuția filmului fac parte Iulian Postelnicu, Mirela Oprișor, Alex Bogdan, Alexandru Papadopol, Alex Calangiu, Andreea Grămoșteanu, Cuzin Toma, Leonid Doni sau Ionuț Caras.
Filmul a câștigat anul acesta Premiul pentru Cel mai Popular Film Românesc la TIFF, Premiul CICAE la Sarajevo, Premiul Juriului Ecumenic la Cinefest Miskolc, Premiul pentru cele mai bune costume și decoruri (semnate de Viorica Petrovici, respectiv de Vali Ighigheanu) la Waterloo Historical Film Festival, Premiul FIPRESCI la Cottbus Film Festival și Premiul Criticii la Arras Film Festival.