Jurnalul.ro Sport Fotbal international Luka Modric a devenit cel mai decorat jucător din istoria lui Real Madrid

Luka Modric a devenit cel mai decorat jucător din istoria lui Real Madrid

de Redacția Jurnalul    |   

Luka Modric a devenit cel mai decorat jucător din istoria fotbalistică lui Real Madrid, croatul savurând al 27-lea trofeu cucerit. Real Madrid a câștigat miercuri Supercupa Europei, învingând Atalanta cu 2-0, cu Luka Modric în noua sa postură de căpitan.

Modric, care a câștigat Balonul de Aur în 2018, s-a alăturat Blancos de la Tottenham din Premier League în 2012. El a evoluat în peste 530 de meciuri pentru giganții spanioli, ajutându-i să obțină o colecție remarcabilă de distincții majore.

Ultimul său succes a fost înregistrat în Supercupa UEFA 2024, când echipa lui Carlo Ancelotti a dispus de Atalanta cu 2-0. Noul „Galactico”, Kylian Mbappe, a marcat la rândul său, iar actualii deținători ai Ligii Campionilor au obținut un nou trofeu.

Modric a fost cel care a ridicat trofeul - primul în calitate de căpitan al Realului. El are acum mai multe trofee câștigate decât orice alt jucător madrilen. Palmaresul său include cinci Supercupe UEFA, șase Ligi ale Campionilor, cinci Cupe Mondiale ale Cluburilor FIFA, patru titluri în La Liga, două Copas del Rey și cinci Supercupe ale Spaniei.

Jucătorul în vârstă de 38 de ani se află acum la un trofeu distanță în fața fostului căpitan al Realului, Nacho, care a părăsit Santiago Bernabeu liber de contract în această vară. Dani Carvajal, câștigător al Euro 2024, are și el 26 de succese, în timp ce Karim Benzema și Marcelo au câte 25 de trofee fiecare.

 

(sursa: Mediafax)

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri