Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Managementul timpului pentru angajații care lucrează la birou: cum îi încurajăm

Managementul timpului pentru angajații care lucrează la birou: cum îi încurajăm

Efectele pandemiei încă își fac simțită prezența. Cu toate că telemunca a căpătat o doză de popularitate în ultimii doi ani, statisticile arată că managementul timpului pentru angajați este mult mai bun atunci când aceștia vin la birou. Cum îi încurajăm să se întoarcă și să își gestioneze cât mai eficient activitatea? Află din rândurile următoare.

Cât de important este managementul timpului în noua normalitate

Managementul timpului, indiferent de job, este un element esențial, pentru că asigură înlăturarea activităților neimportante. Munca de acasă a reprezentat o provocare pentru angajații din întreaga lume. Mulți dintre ei au susținut că ajungeau să lucreze în plus deoarece erau distrași mai des pe parcursul unei zile. În prezent, munca hibridă reprezintă noua normalitate.

Revenirea la birou, chiar și pentru câteva zile pe săptămână, oferă mai multe opțiuni de eficientizare a activității și motivare a angajaților. Mulți dintre ei au rămas însă cu teama de a se întoarce la locul de muncă. Oferirea sentimentului de siguranță prin implementarea unor măsuri care să le asigure confortul psihic este extrem de importantă. În acest scop a fost dezvoltat IMMUNE Building Standard™, o certificare pentru clădirile de birouri bazată pe sistemul Healthy by Design®. Acesta este format dintr-o rețea de dispozitive, tehnologii, echipamente de specialitate, personal dedicat și facilități noi, ce au ca unic scop crearea unor spații sănătoase pentru angajați. Clădirile „sănătoase” ar trebui să facă parte din strategia de dezvoltare sustenabilăa oricărei companii.

De ce este munca de la birou mai eficientă în managementul timpului

Într-o lume a afacerilor tot mai competitivă, timpul înseamnă bani, iar beneficiile managementului timpului sunt nenumărate. Prezența fizică a angajaților la birou asigură un management al timpului mult mai eficient. Măsurile sanitare menite să le asigure tot confortul, programul stabil, o agendă a activităților mult mai bine structurată, precum și lucrul în echipă vor genera o productivitate sporită.

Beneficiile managementului timpului la birou:

  • Sarcinile vor fi îndeplinite la timp, deoarece timpii alocați vor fi mult mai bine definiți. Elementele care ar putea distrage atenția sunt mai puține și, de asemenea, volumul de muncă va fi gestionat mult mai bine.
  • Crește calitatea muncii, pentru că activitățile pot fi prioritizate și supervizate mai ușor. Angajații vor cunoaște exact care sunt cele mai importante sarcini ale zilei și vor putea cere și obține feedback mai rapid.
  • Mai multă productivitate, deoarece gestionarea corectă a timpului va crește nivelul de eficiență. Amânările de tipul „fac asta mai târziu” vor fi mult mai rare, în comparație cu zilele în care se lucra de acasă.
  • Mai puțină anxietate în rândul angajaților, deoarece le va fi mai ușor să facă diferența dintre timpul petrecut la serviciu și timpul liber. Calitatea vieții personale a acestora se va îmbunătăți și vor simți că dețin din nou controlul asupra situațiilor.
  • Mai multe oportunități de dezvoltare, atât a afacerii, cât și a angajaților, și asta pentru că procesele de lucru vor fi implementate mult mai bine. Cresc eficiența și calitatea, iar același lucru se întâmplă și cu businessul.

Managementul timpului pentru angajații care lucrează de la birou va avea un impact pozitiv atât asupra companiei, cât și a stilului lor de viață, în general. Dacă timpul este gestionat corect, crește și abilitatea de a face lucrurile așa cum trebuie și de a lua decizii mai înțelepte.

Sursa foto: Unsplash.com/ Redd

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri