Jurnalul.ro România inteligentă Marinela Culea, director Liceul Tehnologic "Cezar Nicolau" Brănești: "Elevii beneficiază de stagii de pregătire practică în Europa"

Marinela Culea, director Liceul Tehnologic "Cezar Nicolau" Brănești: "Elevii beneficiază de stagii de pregătire practică în Europa"

de Redacția Jurnalul    |   

Liceul tehnologic din Brănești este școală deschisă, unde elevii beneficiază de stagii de pregătire practică în Europa, spune Marinela Culea, director Liceul Tehnologic Cezar Nicolau Brănești, la Conferința Națională “Învățăm cu folos, lecții de succes în educație din Ilfov”, organizată de Antena 3 CNN și cotidianul național Jurnalul, prin platforma România Inteligentă.

Liceul oferă specializări în mai multe domenii, agricultură, turism, mecanică auto iar elevii beneficiază de stagii de pregătire practică în țări UE.

"Suntem școală europeană, ambasador al Parlamentului European, acreditată Erasmus. Suntem campus, avem internat, cantină, ateliere școală. Toate sunt reabilitate, eficientizate termic, cu excepția internatului școlar, pentru care așteptăm să  se deschidă axă pe regio. Suntem o școală deschisă, centrată pe elev pentru că am încercat să facem o școală veselă, astfel încât elevul să vină de plăcere, chiar dacă suntem liceu tehnologic. Suntem singurul liceu din Ilfov cu dublă subordonare Ministerul Agriculturii, Ministerul Educației.

Tractorașul l-am achiziționat din fonduri oferite de Ministerul Agriculturii. Ne-am autorizat și pentru școală de șofer tractorist rutierist. Elevii pe domeniul agricultură beneficiază de această școală de șoferi. Cantina școlară este dotată tot cu fonduri de la Ministerul Agriculturii. La fel și spălătoria școlii. Sala Europa este aranjată cu fonduri obținute prin Erasmus. CJ Ilfov are proiectul "Educația schimbă vieți".

Noi avem încă un slogan "Erasmus schimbă vieți, crează destine". Avem peste 70 de elevi care fac stagiile de pregătire practică anual în Europa. Peste 80% dintre acești elevi sunt defavorizați dar au această șansă de a veni cu know-how din afară. Avem domeniul agricultură, economic, școală profesională turism și alimentație - ospătar-bucătar, patiser, mecanic auto, tinichigiu-vopsitor auto, lucrător în agro-turism, horticultor", explică Marinela Culea. 

Toți elevii din clasele a X-a, în urma unei selecții, participă la stagiile de pregătire practică prin Erasmus.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri