Jurnalul.ro Ştiri Observator MIG  prăbuşit lângă baza NATO de la Kogălniceanu

MIG  prăbuşit lângă baza NATO de la Kogălniceanu

de Alice Petrescu    |   

Un avion MiG 21 Lancer, care aparţine Forţelor Aeriene Române, s-a prăbuşit, ieri, în judeţul Constanţa, în apropierea Aeroportului Mihail Kogălniceanu. La bordul avionului se afla doar pilotul, locotenent-comandorul Adrian Stancu, care s-a catapultat, fiind recuperat de echipele de salvare şi transportat la spital cu un elicopter SMURD.

Avionul decolase în jurul orei 10.00 de pe baza aeriană din Mihail Kogălniceanu pentru a executa o misiune de antrenament în cadrul exercițiului "Thracian Eagle 2017", care se desfășoară împreună cu forțele aeriene bulgare, a precizat Ministerul Apărării Naţionale (MApN). După executarea misiunii, la întoarcerea către Mihail Kogălniceanu, pe timpul executării manevrelor de aterizare, pilotul a raportat o defecțiune majoră la motor, cu deteriorarea parametrilor de funcționare ai acestuia. Conform procedurilor, pilotul s-a catapultat, aeronava prăbușindu-se în zona menționată, în afara ariilor locuite, mai spun reprezentanţii MApN. Pilotul a fost recuperat, i s-a acordat primul ajutor la faţa locului şi a fost transportat pe cale aeriană la Spitalul Judeţean Constanţa. Cadrele medicale care au intervenit la locul accidentului spun că pilotul era conştient, dar a suferit un traumatism la coloana vertebrală.  Ulterior, el a fost transferat la Bucureşti, la Spitalul Militar Central “Carol Davila” din Bucureşti. Cazul este cercetat de Parchetul Militar, iar circumstanțele accidentului vor fi investigate de o comisie numită de șeful Statului Major al Forțelor Aeriene, se mai spune în mesajul oficial al MApN.

În prezent, armata română  mai are 35 în hangare de MiG-uri, din care 18 operaţionale.

Potrivit ultimelor statistici, acesta este al 22-lea avion de tip MiG care s-a prăbuşit în România în ultimii 15 ani. În urma acestor accidente aviatice, şi-au pierdut viaţa 11 piloţi.

Subiecte în articol: MIG 21 Lancer
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri