Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ministerul Dezvoltării a semnat finanţarea unui proiect de 100 milioane de lei la Galaţi

Ministerul Dezvoltării a semnat finanţarea unui proiect de 100 milioane de lei la Galaţi

Ministerul Dezvoltării Regionale și Administraţiei Publice a semnat cu  Primăria Galaţi contractual pentru finanţarea  proiectului privind modernizarea infrastructurii de transport.  Proiectul, care are o valoare de 104.373.966,18 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă reprezintă 89.628.219,52 lei, vizează reabilitarea căii de rulare a tramvaiului pe o arteră importantă a oraşului,reabilitarea și modernizarea stațiilor de transport public de călători, construirea sau modernizarea pistelor pentru biciclete și a trotuarelor precum și reabilitarea părții carosabile a infrastructurii rutiere, plantarea de arbori și arbuști, realizarea de înierbări.

Implementarea proiectului va contribui la scăderea anuală a gazelor cu efect de seră, creșterea numărului de pasageri transportați în cadrul sistemului de transport public de călători și la creșterea numărului de persoane care utilizează traseele pentru biciclete și traseele pietonale. Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Subiecte în articol: investiţie
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri