Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Sănătăţii: Administraţia, punctul cel mai slab

Ministrul Sănătăţii: Administraţia, punctul cel mai slab

de Monica Cosac    |   

Sistemul sanitar nu este atât de subfinanţat pe cât este de "haotic, corupt şi lipsit de mecanisme de control care să asigure siguranţa pacienţilor şi a medicilor", a scris, ieri, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, pe o reţea de socializare, unde a fîăcut şi un scurt biilanţ al celor şase luni petrecute în fruntea Ministerului Sănătăţii.

 

“Nu trebuie să ne lăsăm păcăliţi: sistemul nu este atât de subfinanţat pe cât este de haotic, de corupt şi de lipsit de mecanisme de control care să asigure siguranţa pacienţilor şi a medicilor; medicii tineri nu pleacă doar din cauza plăţii, o fac pentru că au de ales între a pleca şi a face compromisuri care le-ar putea anula chiar satisfacţiile meseriei nobile pe care au ales-o”, a scris, pe pagina sa de Facebook, ministrul Vlad Voiculescu, precizând că, peste câteva zile, la Minister va veni un politician. 

“Sănătatea nu are însă culoare politică. Diferenţa o vor face medicii oneşti care ştiu în ce fel de sistem vor să lucreze şi sunt dispuşi să lupte pentru asta, asistentele medicale dedicate, societatea civilă si jurnaliştii care ştiu să ceară, să caute adevărul şi care ştiu să critice acolo unde este cazul ... şi sigur, administraţia - la nivel central şi local. Aici, în administraţie este punctul cel mai slab al acestui sistem... aici trebuie începută orice reformă reală”, a ţinut să sublinieze ministrul.

Acesta şi-a exprimat speranţa că reformele începute în cele şase luni petrecute în fruntea Ministerului Sănătăţii şi schimbările deja implementate îşi vor arăta efectele.

 

Mecanisme de transparenţă, precum publicarea contractelor de achiziţii, noul mecanism de feedback al pacienţilor, mecanismul de raportare a lipsei medicamentelor, precum şi măsurile anti-corupţie implementate la Miniterul Sănătăţii sunt proiectele care “au şansa să schimbe la faţă sistemul de sănătate din România”, spune Vlad Voiculescu. 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri