Jurnalul.ro Ştiri Observator Minune, la nord de Caracal: spargere la postul de poliție

Minune, la nord de Caracal: spargere la postul de poliție

de Carmina Pricopie    |   

„Haiducii” din Olt care și-au furat propriile dosare penale din Poliție, ca să scape de ele, au fost trimiși în judecată. Acuzațiile sunt pe măsura faptelor, însă nimic nu șterge rușinea de pe fața anchetatorilor, deveniți peste noapte părți vătămate în dosarul de furt calificat, înaintat de către procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina.

Nicolae Călinescu și Gillbert Nicolae Burcea sunt cei doi bărbați care au cutremurat birourile polițiștilor din Olt și la propriu, și la figurat. Potrivit rechizitoriului, în noaptea de 25 spre 26 iunie, „în scopul de a împiedica aflarea adevărului în proceduri judiciare care îi priveau, inculpaţii au pătruns prin efracție (smulgerea grilajului metalic care asigura o fereastră din termopan și forțarea ramei ferestrei) în incinta Postului de Poliție Priseaca”.

Ce a urmat a părut greu de crezut și pentru polițiști. Dimineață, pe la ora 3, un echipaj de la Secția nr. 8 Poliție Rurală Perieți a găsit postul de la Priseaca devastat. Când au făcut inventarul, anchetatorii au constatat că lipseau 13 dosare penale, registrul intrare-ieşire al corespondenţei ordinare, registrul de evidenţă al proceselor-verbale de constatare a contravenţiilor, registrul de intervenţii la evenimente, unitatea centrală pentru un calculator, ştampila Postului de Poliţie Priseaca inscripționată „România - Ministerul Afacerilor Interne - Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt - Post Poliţie Comuna Priseaca” şi o tuşieră. Așa s-au transformat polițiștii de la Priseaca din anchetatori în victime.

Ancheta a fost rapid preluată de șefii de la județ. La câteva sute de metri de postul de poliție, anchetatorii au găsit resturi ale documentelor furate,  rămase în urma incendierii. Potrivit rechizitoriului, cele 13 dosare și cele 3 registre au fost imediat arse de hoți, după spargerea poliției. Toate dosarele aveau însă un singur lucru în comun: furturi pentru care erau cercetați doi indivizi, în vârstă de 27 și respectiv 46 de ani. Și, la câteva ore de la spargere, pe 26 iunie, polițiștii dau de urma principalilor suspecți.

Nicolae Călinescu și Gillbert Nicolae Burcea au fost arestați preventiv și, pe parcursul anchetei, au dat mai multe declarații. Acum ei vor fi judecaţi pentru furt calificat, sustragere sau distrugere de probe şi de înscrisuri. Inspectoratul Judeţean de Poliţie Olt s-a constituit parte civilă în dosar, pentru recuperarea prejudiciului produs.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri