Jurnalul.ro Ştiri Observator MIPE: Au fost emise 1 milion de carduri pentru ajutorul de 250 de lei

MIPE: Au fost emise 1 milion de carduri pentru ajutorul de 250 de lei

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a anunțat miercuri că au fost emise un milion de carduri pe care sunt încărcate ajutoarele sociale în valoare de 250 de lei pentru alimente și mese calde.

Potrivit MIPE, distribuirea primelor carduri a început în 10 iunie, iar în 20 iunie a început alimentarea lor.

Pe carduri sunt încărcate ajutoarele sociale în valoare de 250 de lei, acordate o dată la două luni, până la finalul anului, prin programul „Sprijin pentru România”. De aceste ajutoare urmează să beneficieze peste 2,5 milioane de români.

„Vreau să știți că deși penuria mondială de cipuri, precum și diverse probleme întâmpinate la nivel logistic în procesul de distribuire au creat dificultăți, mobilizarea este exemplară. Emitenții și Poșta lucrează inclusiv în weekend pentru a urgenta procedura, astfel încât cardurile să ajungă la oameni cât mai repede. Cert este că niciun beneficiar nu va rămâne fără sprijin, acest lucru este garantat. Acum este cea mai grea etapă, până se distribuie toate cele 2,5 milioane de carduri, pentru următoarele tranșe totul va fi mult mai cursiv”, a transmis ministru Marcel Boloș.

Conform MIPE, voucherele se încarcă o dată la două luni, până la finalul anului, iar aceste sume sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor.

„Atunci când sunt distribuite, cardurile sunt însoțite de scrisori care conțin instrucțiuni de utilizare (inclusiv codul PIN), detalii despre magazinele unde se pot utiliza cardurile și un număr de telefon pentru cazurile în sunt probleme. Cardurile pot fi folosite doar de către beneficiari. În cazuri excepționale, în care beneficiarul nu se poate deplasa la operatorii economici pentru a utiliza ajutorul, atunci poate încredința tichetele unei persoane apropiate, dar doar împreună cu actul de identitate”, se arată într-un comunicat al MIPE.

Voucherele sociale sunt destinate pensionarilor ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei, persoanelor încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei, familiilor cu cel puțin 2 copii în întreținere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei, familiilor monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei, familiilor care au stabilit dreptul la ajutorul social în condițiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare și persoanelor fără adăpost.

(sursa: Mediafax)

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri