Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Miracolele de la METEORA ROMÂNIEI

Miracolele de la METEORA ROMÂNIEI

Undeva în judeţul Argeş, pe o stâncă înaltă situată la 881 de metri altitudine se înalţă semeaţă cea mai aspră sihăstrie românească - Mănăstirea Cetăţuia Negru-Vodă, supranumită "Meteora Romaniei".

Schitul este un loc de poveste, un rai de pământ românesc despre care scriitorul Petre Ispirescu spunea: „În acest loc te simţi mai aproape de Dumnezeu. Un fel de teamă neînţeleasă ţi se strecoară în inimă; rămâi uimit de atâta mărire şi parcă eşti pe altă lume.”

Drumul până la mănăstire este considerat "Golgota românilor" pentru că este unul extrem de anevoios, la care nu se poate înhăma oricine. De la şoseaua principală se poate ajunge la Cetăţuia Negru-Vodă pe o potecă îngustă şi abruptă, în aproximativ o oră. Alimentele, materialele şi apa se transportă până aici cu un funicular.

Ctitorul mănăstirii din sihăstrie, aflată la 22 de kilometri distanţă de Câmpulung-Muscel nu se cunoaşte cu certitudine. Se presupune că acesta ar fi fost voievodul Nicolae Alexandru Basarab, fiul lui Basarab I. Acesta apare în al treilea strat de frescă în naos. Tradiţia locală susţine că primul ctitor ar fi fost Negru Vodă. Biserica din peşteră, atribuită lui Negru Vodă a fost construită în secolul al XIII-lea, odată cu cetatea Câmpulung-Muscel, prima capitală a Ţării Româneşti.

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.

Dincolo de mărirea şi frumuseţea sa nemărginită, Mănăstirea Cetăţuia Negru-Vodă ascunde câteva miracole ale creştinătăţii.....................

Află despre ce anume este vorba, MIRACOLELE DE LA METEORA ROMÂNIEI

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri