Jurnalul.ro Ştiri Observator Mircea Badea și nota de Bacalaureat: „Am făcut contestație. Şi a venit contestația. Am luat 6. Dacă luam mai puțin de șase nu luam BAC-ul”

Mircea Badea și nota de Bacalaureat: „Am făcut contestație. Şi a venit contestația. Am luat 6. Dacă luam mai puțin de șase nu luam BAC-ul”

de Redacția Jurnalul    |   

Mircea Badea, realizatorul emisiunii „În gura presei” de la Antena 3 CNN, a dezvăluit nota obținută la examenul de Bacalaureat, subliniind că acest aspect nu mai are nicio relevanță în contextul actual. Badea a explicat că, deși a luat 8,99 la BAC, consideră că ceea ce contează acum este cum se prezintă și acționează candidații la prezidențiale, nu performanțele lor academice din trecut.

De ce notele din trecut nu mai au valoare astăzi

În opinia lui Badea, societatea ar trebui să își concentreze atenția pe ceea ce fac politicienii astăzi, nu pe notele lor la Bacalaureat. „Nu mă interesează ce notă a luat la BAC Ciolacu sau Simion. A fost demult. Eu am luat 8,99, dar asta nu are nicio relevanță acum,” a afirmat Badea, subliniind că în prezent contează doar acțiunile și declarațiile publice ale candidaților.

„Deci eu am luat la BAC 8,99, d-aia n-ai cum să uiți. Pentru că am luat 10 la matematică, aproape 10 la română scris, 10 la română oral, 10 la sport, că am dat și la sport, vă dați seama. Şi la filozofie am dat BAC-ul, că dădeam la multe materii. Am vrut la filozofie, vă dați seama. Citeam mult și de aia eram și preocupat și de asta. Și am luat 7 în scris (n.r la filozofie) Şi eu am zis: cum să iau 7 și am făcut contestație. Şi a venit contestația. Am luat 6. Dacă luam mai puțin de șase nu luam BAC-ul. Şi media aritmetica: 8,99. Bun. E important cât am luat la BAC? Absolut deloc", a povestit Mircea Badea la Antena 3 CNN.

De ce s-a transferat Mircea Badea la ASE

Mircea Badea a povestit și cum a intrat la Facultatea de Matematică fără să învețe pentru admitere și cum a trecut de examene fără să participe la cursuri. „N-am trecut pe la cursuri în primul an de facultate, dar am luat toate examenele,” a explicat el.

„Nici n-am luat note grozave în primul an, că nici n-am învățat. N-am trecut pe acolo, n-am învățat, nici nu știam ce examen e. Mă duceam direct la examen. Bună ziua, bună ziua, ce examen e ăsta? Ia să vedem subiectele și făceam și gata", a mai povestit Mircea Badea.

Ulterior, Badea s-a transferat la ASE, la Cibernetică, pentru a putea lucra și a susținut 25 de examene de diferență într-o singură lună, în timp ce realiza o emisiune matinală.

„M-am transferat după aia la ASE, pentru că trebuia să muncesc. Nu exista fără frecvență. M-am transferat de la Universitatea București - Facultatea de Matematică la ASE că trebuia să muncesc pentru că muream de foame. Am dat 25 de examene de diferență într-o singură lună, având și matinal cu doamna Teo (n.r Teo Trandafir). 25 de examene ca să mă transfer la ASE, la cibernetică, la fără frecvență”.

„Prestațiile candidaților sunt derizorii, nu contează Bacalaureatul”

Badea a criticat dezbaterile legate de notele candidaților la Bacalaureat, considerându-le „derizorii” în contextul actual. „Mi se pare absurd să ne evaluăm politicienii după notele din liceu, când realitatea e că îi putem judeca după ceea ce fac acum, în spațiul public,” a spus el, făcând referire la actualii candidați la alegerile prezidențiale din 2024.

„Băi, prieteni, am înnebunit? Suntem bine cu capul? Prostie absolută. Uite, Ciolacu e prim-ministru de 2 ani. Dacă ar veni acum un băiat și-ar zice bună ziua, votați-mă. Dar cine ești tu? Giugiu Bibi... dar nu te știm. Ce ai făcut? Atunci, da, zici: ia zi, frățioare ce ai făcut? Păi, uite, am făcut, aia, am făcut aia, am făcut facultatea cutare, am făcut...Ok, bun, că nu te cunoaștem.

Dar pe Ciolacu îl poți evalua, că-i dracu prim-ministru de 2 ani! Mi se mai pare relevantă nota de BAC a lui Ciolacu, când el e prim-ministru de 2 ani? Pe bune?

Nu știu, pe domnul Ciucă... Am înțeles, a condus trupe pe front, în străinezia. A luat de la americani cea mai înaltă distincție militară de se poate acorda unuia de la americani. Adică? Dar cât ați luat la BAC? Nu era șef de promoție la Academia Militară? Păi nu, dar a plagiat în teza de doctorat... Păi, măi, oamenilor, haideți pe bune? E derizoriu, subiectul e derizoriu!

La Geoană... păi mai stau acuma să... dar ce facultate a făcut Geoana acum 45 de ani? A, nici nu știam că a făcut Politehnică? Ok, a făcut politehnică și a făcut și drept? Parcă așa, a făcut și drept? Ok, bine. Păi, nu-l știu pe Geoană de atâția amar de ani? Mai stau acuma să-l evaluez, după ce făcea el acum 40 de ani? Şi lista, la fel, poate continua. Poate să vină, nu știu... vine Simion și habar n-aveam că a făcut Gheorghe Lazăr. Ok, un liceu foarte tare. Dar eu stau, bă, deci Simion e tare că a făcut Lazăr și a luat 9 nu știu cât la Bacalaureat.

Eu mă uit ce face, cum vorbește, mă uit ce are în cap, mă uit cum acționează în zilele noastre, în spațiul public. Mai stau să-l evaluez după cum era la liceu Simion? Doamne ferește! Niște tâmpenii absolute", a conchis Mircea Badea care a analizat apoi şi prestațiile candidaților în campania electorală. 

Judecata corectă: ce face un politician astăzi

În concluzie, Badea a subliniat că prestația publică din prezent a candidaților ar trebui să fie criteriul principal de evaluare. „Ceea ce fac în spațiul public, cum vorbesc și cum acționează în prezent este ceea ce contează. Nu mai are nicio relevanță ce notă au luat la Bacalaureat acum 30 sau 40 de ani,” a conchis Badea.

„Între noi fie vorba... discuțiile și prestațiile, deocamdată, în spațiul public, în opinia mea, sunt derizorii, absolut derizorii, din punct de vedere intelectual. Mă doare în cot și de doctorate, și de Bacalaureate, și de plagiate dacă or fi... mă doare în cot. Nicio relevanță. Discuțiile, prestațiile în spațiu public în zilele noastre, în campania electorală, deocamdată, din punct de vedere, nu pot să zic intelectual, mental, sunt derizorii. Zici că mă uit la ăla cu samsetul. Bă, cam ăsta e nivelul, tăticule. În momentul ăsta, tătuțule, ăsta e nivelul. Bun. Poate că, la un moment, dat nivelul se mai ridică. Deocamdată nu există. De la ostropel de pui la covrigi nu, nu", a spus Mircea Badea. 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri