Jurnalul.ro Special Momentele în care la „Inter” s-a scris istoria

Momentele în care la „Inter” s-a scris istoria

de Diana Scarlat    |   

Intercontinental nu este un simplu hotel, ci un obiectiv turistic în sine și un simbol al Bucureștiului, aflat în mijlocul celor mai importante momente ale istoriei recente.

La Intercontinental s-a scris istoria, la propriu. Hotelul a fost cartierul general al jurnaliștilor străini care au transmis în toată lumea imagini de la Revoluția din 1989 și din timpul mineriadelor. Pe lângă imaginea panoramică pe care o oferă acoperișul hotelului Intercontinental, care a devenit punct strategic pentru jurnaliști, în timpul celor mai importante evenimentelor, clădirea a fost și refugiul care i-a protejat pe jurnaliști de furia dezlănțuită din stradă.

Hotelul a fost construit între anii 1968 și 1970, după planurile arhitecților Dinu Hariton, Gheorghe Nădrag, I. Moscu. Este primul hotel de 5 stele construit în România și a rămas până astăzi una dintre cele mai înalte clădiri din București și din România. Până în 1989, când au fost finalizate lucrările la „Casa Poporului” (Palatul Parlamentului), hotelul Intercontinental a fost a doua cea mai înaltă clădire din București, după Casa Scânteii.

Apartamentul văzut de milioane de oameni 

Inter-ul are 283 de camere și apartamente, restaurante și săli de conferințe. La etajul al 19-lea, se află un loc cunoscut de milioane de oameni. Este Apartamentul Imperial, unde în 1979 s-au filmate scene pentru Nea Mărin miliardar - cel mai vizionat film românesc, cu aproape 15 milioane de spectatori. Apartamentul are 240 mp, dispune de două dormitoare și oferă o vizibilitate unică spre Piața Universității. Mobila ce utilează acest apartament este albă, din lemn de nuc, poleită cu aur și obiecte de iluminat din sticlă de Murano. 

În 2007, hotelul a trecut de la un contract de tip franciză la un contract de management cu lanțul Intercontinental Hotels Group.

Subiecte în articol: hotel intercontinental
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri