Jurnalul.ro Ştiri Politică Moțiunea simplă împotriva ministrului Educației: Lipsa de viziune și strategie a făcut ca toți cei din sistem să traiscă luni de zile în panică și nesiguranță

Moțiunea simplă împotriva ministrului Educației: Lipsa de viziune și strategie a făcut ca toți cei din sistem să traiscă luni de zile în panică și nesiguranță

Pro România și PSD solicită, în moțiunea simplă depusă la Camera Deputaților împotriva ministrului Educației, demisia Monicăi Anisie pe motiv de „lipsă de viziune și strategie, care a făcut ca  toți cei din sistem - preșcolari, elevi, studenți, părinți, bunici și personal din învățământ - să trăiască luni de zile în panică și nesiguranță”.

„Această moţiune este o mică parte a răspunsului nostru la nepăsarea şi incompetenţa dovedite pas cu pas de ministrul Educaţiei şi Cercetării de la preluarea mandatului, culminând cu perioada coronacrizei. Este o mică parte a învăţământului preuniversitar. Nu vrem să detaliem incompetenţa de care ministrul Educaţiei a dat dovadă în ceea ce priveşte învăţământul universitar sau cercetarea. Nici măcar o dată, în ultimii 30 de ani, românii nu au trăit asemenea momente de haos în Educaţie. Lipsa de viziune şi de strategie a făcut ca toţi cei din sistem - preşcolari, elevi, studenţi, părinţi, bunici şi personal din învăţământ - să trăiască luni de zile în panică şi nesiguranţă. Astăzi, aici, trebuie să punem capăt acestei crize. Ne bazăm pe demisia doamnei ministru dacă această moţiune trece", se arată în textul moţiunii simple.

De asemenea, semnatarii moţiunii susţin că nu au fost comunicate în timp util scenariile şi măsurile avute în vedere de minister, în contextul pandemiei de coronavirus. Aceștia mai menționează că nu a fost elaborate o procedură de lucru la domiciliu pentru cadrele didactice, pentru personalul didactic auxiliar, pentru director, inspector școlari și pentru personalul nedidactic, nu a fost implementat programul Euro 200 pentru ca toți elevii să aivă la dispoziție un computer, laptop sau tablet și nu există niciun fel de coerență cu privier la stabilirea unui calendar pentru începutul de an școlar.

„ n ciuda prevederilor constituţionale, învăţământul nu este gratuit în România. Ne-a dovedit-o această criză, perioadă în care pentru jumătate dintre elevi nu a fost asigurat dreptul la educaţie. Cauza evidentă este lipsa infrastructurii, în contextul în care bugetul alocat pentru Educaţie şi Cercetare, în 2020, este de 3,4% din PIB, iar implementarea programului care trebuia să asigure accesul la tehnologie tuturor elevilor a rămas în aer. Amintim că tocmai dumneavoastră aţi declarat, la preluarea mandatului, că n-am avea ce face cu un buget de 6% din PIB pentru Educaţie", se mai arată în textul moţiunii.

Subiecte în articol: motiune simpla ministrul educatiei
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri