Jurnalul.ro Cultură Film Nae Caranfil aduce filme de festival la Bucureşti

Nae Caranfil aduce filme de festival la Bucureşti

Prima ediţie a Audience Award Film Festival, eveniment care va fi găzduit de regizorul Nae Caranfil, are loc în acest week-end, la Bucureşti. Vor fi prezentate filme răsplătite cu premiul publicului în marile festivaluri ale lumii care conferă asemenea distincţii: Berlin, Rotterdam, Toronto, Sundance precum şi alte filme cu mare impact la public.

Ambasadorul primei ediţii a festivalului va fi Nae Caranfil, care va prezenta şi filmul de deschidere al festivalului, comedia lui Woody Allen „Zelig”, arătată pentru prima oară în România pe marele ecran. Proiecţiile vor avea loc în aer liber în curtea TIAB şi la Cinema Elvire Popesco.

Zelig este un pseudo-documentar bazat pe imaginea lui Leonard Zelig (Woody Allen), un personaj fascinant, un om-camelon, care a reuşit să uimească societatea americană în anii ’20, anii de glorie ai jazz-ului. Povestea sa începe în momentul în care susţine că a citit romanul Moby Dick doar pentru a nu se simţi lăsat pe dinafară de ceilalţi.

Nevoia acută de a fi acceptat se aprinde şi începe să imite atât fizic, cât şi comportamental personalităţile puternice din jurul său, devenind o prezenţă obişnuită a primelor pagini din ziare. Punctul central al acestei producţii filmate în alb-negru este povestea de dragoste dintre Zelig şi psihiatrul care încearcă să îl trateze, Eudora Fletcher. În cadrul festivalului va fi proiectat şi filmul „Room”, inspirat de romanul cu acelaşi nume.

Filmul, care a obţinut trei nominalizări la Oscar, spune o poveste complexă despre dragostea maternă şi captivitate, despre legătura profundă dintre părinte şi copil. Pentru Jack (Jacob Tremblay), un băieţel de doar cinci ani, Camera înseamnă Lumea. Acolo s-a născut şi a crescut; împreună cu mama lui, acolo se joacă, citeşte şi învaţă lucruri despre viaţă. Pentru Jack, Camera înseamnă ”acasă”, dar pentru mama lui e închisoarea în care e captivă de 7 ani.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri