Un grup de oameni de afaceri, lideri ai comunităţii şi politicieni din New York au cerut Amazon, cel mai mare retailer online, să-şi reconsidere decizia de a nu mai construi un sediu nou în oraşul american, transmite BBC.
Luna trecută, Amazon a anunţat că renunţă să construiască un sediu nou la New York, după critici venite din partea unor politicieni new-yorkezi, ostili proiectului. După o lungă perioadă de gândire, "am decis să nu ne continuăm planurile de a construi un sediu nou la New York. O serie de personalităţi politice locale au susţinut clar că se opun prezenţei noastre şi că nu vor lucra cu noi", a anunţat Amazon, pe blogul său.
Amazon s-a angajat să investească aproximativ 2,5 miliarde de dolari pentru noul sediu, unde ar fi urmat să lucreze 25.000 de angajaţi. În schimb, autorităţile din New York au promis stimulente de 2,8 miliarde de dolari.
Într-o scrisoare deschisă către Amazon, publicată vineri în New York Times, grupul anunţă că: "O majoritate clară a new-yorkezilor susţine acest proiect şi suntem foarte dezamăgiţi de decizia de a nu continua lucrările. Noi toţi sperăm să vă reconsideraţi decizia".
Printre cei care au semnat scrisoarea se află şefii Morgan Stanley, Goldman Sachs, Mastercard, JetBlue Airways, lideri ai comunităţii, politicieni din New York, precum şi preşedintele Asociaţiei pentru Apărarea Drepturilor Persoanelor de Culoare (NAACP).
Conform raportului Brand Finance Global 500 2019, Amazon este cel mai valoros brand global (187,9 miliarde dolari).
Amazon, înfiinţată în urmă cu 25 de ani, a devenit pentru prima dată cea mai valoroasă companie listată la bursă din lume. La finalul şedinţei din 7 ianuarie a Bursei de la New York, acţiunile Amazon au urcat cu 3,4%, astfel încât capitalizarea bursieră a companiei a ajuns la 797 de miliarde de dolari, depăşind Microsoft, a cărei capitalizare bursieră s-a situat la 789 miliarde de dolari.
Amazon, cu sediul principal în Seattle, a anunţat în noiembrie că va construi două noi sedii, unul în New York, în cartierul Queens, şi celălalt la periferia Washingtonului. De atunci, însă, numeroşi politicieni democraţi din New York au criticat proiectul, inclusiv beneficiile fiscale promise societăţii şi efectele acesteia asupra cartierului în cauză.
AGERPRES