Jurnalul.ro Ştiri Externe Niciun indiciu privind locaţia submarinului dispărut în urmă cu patru zile

Niciun indiciu privind locaţia submarinului dispărut în urmă cu patru zile

Căutările submarinului militar argentinian, care a dispărut în sudul Atlanticului cu 44 de membrii ai echipajului în urmă cu patru zile, au dat greş în a oferi indicii despre posibila locaţie a acestuia, relatează The Guardian.

Speranţa, care a venit după descoperirea de sâmbătă a celor şapte apeluri prin satelit ratate, despre care ministrul apărării din Argentina a spus că ar putea fi de la submarinul dispărut, se diminuează rapid.

“Din păcate, nu avem încă niciun contact cu submarinul”, a spus purtătorul de cuvânt al marinei argentiniene, Enrique Balbi, duminică dimineaţa. Încercările de apelare prin satelit au fost făcute între 9 şi 15, sâmbătă, şi au durat între patru şi 36 de secunde, însă nu a fost niciun contact vocal. “Au fost şapte încercări cu semnal foarte slab, care nu a putut realiza conexiunea. Încercăm să stoarcem această informaţie pentru a obţine nişte date concrete şi o geolocaţie.”

Ministrul apărării din Argentina a declarat că lucrează la localizarea apelurilor cu o companie americană, al cărui nume nu a fost dezvăluit, specializată în comunicaţii prin satelit.

Familiile echipei ARA San Juan cer guvernului să clarifice rapid situaţia. “Vrem ca guvernul să confirme dacă apelurile au fost de la submarin”, a spus fratele unui membru al echipajului, Claudio Rodriguez.

În prezent, un total de 13 bărci şi şase aeronave caută prin aer şi pe uscat, pe o suprafaţă de 66,000 de kilometri pătraţi, la peste 400 km est de golful San Jorge din sudul Argentinei.

Marina argentiniană a pierdut legătura cu echipajul San Juan după ultima sa transmisie, miercuri dimineaţă. Acesta se afla într-o călătorie de 10 zile, din cel mai sudic port argentinian, Ushuaia, către baza navală Mar del Plata, la 400 de kilometri de Bueons Aires.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri