Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciucă: Eliminarea MCV reprezintă doar o etapă, nu momentul final

Ciucă: Eliminarea MCV reprezintă doar o etapă, nu momentul final

de Redacția Jurnalul    |   

Președintele PNL Nicolae Ciucă susține că ridicarea oficială a MCV este un succes pentru România, dar că reprezintă doar o etapă, nu momentul final. „Trebuie să facem trecerea de la reformele instituționale la reformele substanțiale”, spune fostul premier.

„Ridicarea oficială a MCV este un real succes pentru România și momentul care încheie în mod simbolic ultima etapă a tranziției noastre către un statut de națiune europeană cu drepturi depline. Este o adevărată onoare că, în timpul mandatului meu de premier, am reușit, printr-un efort comun - autorități, instituții din justiție și parteneri europeni - să finalizăm reformele esențiale pentru a definitiva recomandările MCV. Îl felicit pe ministrul liberal al Justiției de la acea vreme, Cătălin Predoiu, pentru contribuția adusă consolidării statului de drept și a independenței justiției. Toate eforturile României au fost recunoscute de partenerii noștri europeni și, astfel, putem marca astăzi acest moment istoric pentru democrația noastră”, a scris pe Facebook Nicolae Ciucă.

El susține însă că „eliminarea MCV reprezintă doar o etapă, nu momentul final”.

„Dincolo de reformele punctuale pe care le avem de realizat, avem nevoie și de o nouă viziune cu privire la

Comisia Europeană a anunțat că închide vineri, în mod oficial, mecanismul de cooperare și de verificare (MCV) pentru Bulgaria și România.

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: nicolae ciuca
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri