Jurnalul.ro Ştiri Externe Noi sancţiuni împotriva Rusiei

Noi sancţiuni împotriva Rusiei

Statele Unite ale Americii intenţionează să adopte sancţiuni împotriva Rusiei, pentru a contracara susţinerea acordată de Moscova regimului preşedintelui venezuelean, Nicolas Maduro, a anunţat, luni, un înalt responsabil american, informează AFP.

„Studiem îndeaproape rolul Rusiei şi nu vom permite nivelul de susţinere pe care l-am văzut în ultimul timp fără să reacţionăm”, a declarat reprezentantul special al SUA pentru Venezuela, Elliot Abrams. „Preconizăm sancţiuni economice suplimentare împotriva unor entităţi şi indivizi”, a spus el. SUA au adoptat o serie de sancţiuni împotriva Venezuelei, după realegerea lui Maduro, în 2018, în urma unui scrutin prezidenţial denunţat drept fraudulos. Abrams, care nu a detaliat natura sancţiunilor preconizate, a precizat că SUA supraveghează cu atenţie rolul Rusiei în Venezuela. Potrivit lui, Rusia este interesată în special de „economia petrolieră” a Venezuelei, în timp ce regimul Maduro şi-a sporit dependenţa de Moscova în ultimul an. „Companiile ruse operează acum mai mult de două treimi, mai mult de 70% din petrolul venezuelean. Prin urmare, rolul Rusiei creşte ca importanţă”, a subliniat el. Elliot Abrams a admis că Washingtonul a subestimat sprijinul primit de Nicolas Maduro din partea Rusiei şi a Cubei, afirmând că aceste două ţări au trimis în Venezuela mii de agenţi de informaţii.

 

SUA îl susţin şi l-au felicitat duminică pe liderul opoziţiei Juan Guaido pentru realegerea lui în fruntea Parlamentului din Venezuela de către parlamentarii opoziţiei.

 

Nicolas Maduro, unul dintre merele discordiei dintre SUA și Rusia

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri