Jurnalul.ro Timp liber Media Noua ediție Income Magazine: Statul nesătul – ce taxe plătesc românii și cum se risipesc banii

Noua ediție Income Magazine: Statul nesătul – ce taxe plătesc românii și cum se risipesc banii

de Redacția Jurnalul    |   

„Gaura” din bugetul României se adâncește. Deși avem taxe și impozite mai mari, statul cheltuie din ce în ce mai mult: toate estimările arată că anul acesta vom avea cel mai mare deficit bugetar din Uniunea Europeană. Cât plătim lună de lună, cum arată sistemul românesc de impozitare, ce taxe „ascunse” au crescut și ce se întâmplă cu banii de la buget, puteți citi în noul număr al Income Magazine.

În revistă este analizat și un fenomen extrem de interesant – contrar tuturor așteptărilor, creditarea din țara noastră și-a revenit spectaculos. În primele șase luni ale anului, valoarea creditelor noi în lei s-a ridicat la 4,5 miliarde de euro, cu 78% mai mult decât în prima jumătate a lui 2023.

Pentru renovarea tuturor clădirilor din România, fie ele private sau în proprietatea statului, ar fi nevoie de mai mult de trei decenii și de peste 200 de miliarde de euro, arată calculele Income Magazine. Ce alte lucruri inedite au mai descoperit redactorii, citiți în noul număr al revistei.

În luna septembrie, revista conține și un supliment dedicat trasportului feroviar, un domeniu care trebuie să își recapete rolul pe care l-a jucat în economia românească. Ce probleme, dar și ce soluții au identificat cei mai importanți antreprenori și manageri din domeniul feroviar, aflați din nou număr al revistei. De asemenea aflați ce investiții se fac în prezent în infrastructura feroviară și în achiziția materialului rulant.

Deși rezultatul alegerilor prezidențiale din SUA pot să nu influențeze direct performanța pieței bursiere, politicile câștigătorului sigur vor afecta semnificativ anumite sectoare și industrii. În Income Magazine veți găsi o inedită analiză realizată de Andrei Sota, fondator Signal Sigma, cu privire la implicațiile pe care votul din SUA asupra evoluției acțiunilor pe cele mai mari burse din lume.

Guvernanții ne tot dau asigurări că nu vor crește taxele în 2025, asta deși alte soluții realiste pentru reducerea deficitului bugetar nu există. Consultantul fiscal Dragoș Pătroi a analizat în Income Magazine eficiența măsurilor fiscale luate în ultima perioadă și a oferit o nouă perspectivă asupra modului în care guvernanții pot să crească sarcina fiscală fără a modifica cotele de impozitare. Astfel, putem vedea cum va arăta creșterea mascată a taxelor și cât ar putea să ne coste de anul viitor eventualele măsuri.

Deşi guvernul mobilizează tot mai multe resurse financiare pentru sprijinirea producătorilor autohtoni de legume și fructe, rezultatele nu sunt pe măsura aşteptărilor: importurile au continuat să crească accelerat, bătând de la an la an recorduri după recorduri. Ce subvenții primesc agricultorii români și cât de eficiente se dovedesc acestea? De unde importam legume și fructe? Cât ne costă lipsa unei strategii viabile în domeniu? Răspunsuri la toate aceste întrebări găsiți în Income Magazine.

În paginile revistei veți găsi și povestea românului care a pus AI-ului halat de doctor. Este vorba despre Călin Popescu, un antreprenor cu o viziune inedită. El a reușit să pună pe picioare un business care, deși la început, a făcut descoperiri importante, punând inteligența artificială în slujba științei.

Revista Income Magazine poate fi găsită la toate punctele de presă.

Subiecte în articol: income magazine taxe impozite
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri