Jurnalul.ro Ştiri Locale 16 persoane au fost salvate de pe munte în ultimele 24 de ore

16 persoane au fost salvate de pe munte în ultimele 24 de ore

de Redacția Jurnalul    |   

16 persoane au fost salvate de pe munte, în ultimele 24 de ore, de către echipele Salvamont. Cele mai multe solicitări au fost pentru salvatorii din Brezoi.

„În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont s-au primit 9 apeluri prin care se solicita intervenția de urgență a salvamontiștilor”, anunţă, sâmbătă dimineaţă, Salvamont.

Trei apeluri au vizat echipele din Salvamont Brezoi, iar câte unul echipele din Prahova, Petroșani, Zărnești, Bușteni, Mureș și Hunedoara.

În cazul acestor intervenții au fost salvate 16 persoane, dintre acestea 2 fiind predate Serviciului de Ambulanță sau SMURD pentru transport la spital și pentru 3 persoane a fost necesară intervenția elicopterelor SMURD pentru evacuare și transport aerian la spital. O altă persoană a fost transportată și predată la UPU.

De asemenea, s-au primit 29 apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre diferite trasee turistice din zona montană.

Fiți alături de Salvamont Romania în campania de reducere a accidentelor montane pe munte și de înlocuire cu zâmbet a tristeții de pe fețele celor peste 7000 de oameni pe care ii salvam anual !

Nu uitați, echipele Salvamont sunt singurele structuri care dețin competența legală, personal pregătit profesional și atestat pentru a interveni în soluționarea accidentelor montane în care sunt implicate persoane cu afecțiuni medicale sau traumatice.

Apelați cu încredere la prietenii Dumneavoastră de nădejde de pe cărările munților – SALVAMONT România !

"Apelul de urgenta

Intotdeauna apelati cu incredere echipele Salvamont, singurele structuri abilitate legal pentru interventia in salvarea montana, prin Dispeceratul National Salvamont - Fundatia Vodafone/Vodafone Romania, la numarul de telefon 0Salvamont (0725 826 668), sau prin SNAU 112, specificand urmatoarele: numele dumneavoastra, ce s-a intamplat, cate persoane au nevoie de ajutor, cand s-a produs accidentul si locul unde se gasesc persoanele accidentate.

Apelul de salvare trebuie sa contina :

• datele personale ale celui care efectueaza apelul

• natura accidentului sau a evenimentului (accident, bolnavi, rataciti)

• locul si ora producerii evenimentului si numarul de persoane afectate

• starea accidentatilor sau a bolnavilor (diagnosticul prezumtiv, functiile vitale)

• conditiile meteorologice locale

Informatiile trebuie sa fie cat mai complete si precise. Persoana care va realiza apelul va ramane in permanenta intr-o zona cu semnal GSM pentru verificarea veridicitatii apelului de salvare si mentinerea contactului permanent pana la sosirea echipelor de salvare!!!

Dupa efectuarea apelului de salvare:

• stati intr-o zona cu semnal GSM pentru mentinerea contactului permanent cu echipele de salvare pana la sosirea acestora

• acordati masurile de prim ajutor persoanelor accidentate sau bolnave

• adapostiti-va in caz de vremea rea sau caldura excesiva si protejati-va termic

• observati in mod continuu starea functiilor vitale ale persoanelor accidentate sau bolnave", transmite Salvamont România

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: accidente montane salvamont sfaturi
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri