Jurnalul.ro Cultură Teatru Participare românească la Festivalul Internaţional de Operă de la Ierusalim, ediția 2024

Participare românească la Festivalul Internaţional de Operă de la Ierusalim, ediția 2024

de Magdalena Popa Buluc    |   

Ca urmare a succesului constant de care se bucură participarea românească la Festivalul Internaţional de Operă de la Ierusalim, încă de la prima sa ediție, partenerii israelieni au invitat-o pe pianista Adina Cocârgeanu și șase coriști ai Operei Naționale București să participe la ediția 2024 a acestui eveniment, desfășurată între 10-25 iulie, în diverse locații din Ierusalim și Tel Aviv.

Coriștii Operei Naționale București vor performa în opera „Aida” de Giuseppe Verdi, spectacol care va avea loc în data de 25 iulie, la Ierusalim.

 

Adina Cocârgeanu va participa la producția operei „Iuliu Cezar în Egipt” de G. F. Händel:
- 21 iulie: spectacol „Iuliu Cezar în Egipt” la Muzeul de Artă din Tel Aviv;
-  23 iulie: spectacol „Iuliu Cezar în Egipt” la Gerard Behar Center din Ierusalim.

 

Născută în 1985 la Constanța, Adina Cocârgeanu a început studiul pianului la Liceul de Muzică din orașul natal, continuând mai apoi la Liceul de Muzică George Enescu din București și absolvind cursurile Universității de Muzică din București, secția pian principal. Adina Cocârgeanu a susținut numeroase recitaluri și concerte în România, cât și în Austria, Spania, Bulgaria și S.U.A. A participat la cursuri de măiestrie cu profesorii Arkadi Sevidov (Moscova), Gerlinde Otto (Weimar), Constantin Sandu (Porto). A obținut premii la concursuri naționale și internaționale atât în calitate de solistă, cât și de pianist acompaniator. În repertoriul său putem găsi piese pentru pian solo, operă și operetă începând din perioada barocă până la contemporani. A cântat ca solist și repetitor în Spania, Turcia, Bulgaria, Finlanda, Olanda, Statele Unite ale Americii, Japonia, Austria, Germania. Începând cu 2007 este pianist acompaniator la Opera Națională București.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri