Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Performanță în resurse umane: Cum ajută un soft de salarii departamentul de HR

Performanță în resurse umane: Cum ajută un soft de salarii departamentul de HR

Resursa umană, adică angajatul, este cel mai valoros activ pentru orice companie. Eficiența și productivitatea oamenilor dintr-o firmă este strâns legată de sustenabilitatea și profitabilitatea afacerii. Dar, în mediul de lucru de astăzi este dificil să motivezi oamenii, să-i păstrezi pe termen lung în companie, cât și să administrezi personalul în cel mai bun mod.

Dar, stai puțin! Situația nu va fi deloc complicată în departamentul de HR, dacă beneficiezi de instrumentele potrivite, iar un soft de salarii performant este exact ce are nevoie o firmă în prezent.

 

Un program de salarii cum este cel dezvoltat de echipa NextUp îndeplinește funcții de afaceri esențiale, de la gestionarea plăților, pontajul, calcularea salariilor, procesarea bonusurilor, deducerile fiscale, validarea concediilor, printre alte sarcini administrative. În plus, odată cu integrarea soft-ului cu sistemul ERP vei avea o imagine de ansamblu mult mai clară asupra performanței  angajaților, în funcție de obiectivele lor, indiferent de departamentul din care fac parte sau în câte locații se desfășoară compania.

Avantajele unui soft de salarizare pentru o firmă

 

Un program de salarii modern, complet integrat cu alte departamente din firmă, oferă o serie de beneficii companiilor și ajută la eliminarea taskurilor redundante pentru operaționalizarea sarcinilor administrative și de resurse umane.

 

Însă, avantajele pe care le aduce sunt mult mai multe. Iată doar o parte dintre ele, cele pe care firmele care au implementat un soft de salarii le-au observat:

 

  • Reducerea costurilor

 

Implementarea unui soft ERP pentru gestionarea salariilor aduce reduceri de costuri semnificative, pentru că automatizează toate procedurile de salarizare. Permite managerilor din diferite departamente să aibă o vizibilitate financiară completă asupra operațiunilor lor de zi cu zi. Procesarea salariilor, pontajul angajaților, depunerea declarațiilor, evidența concediilor și multe alte sarcini de HR sunt acum realizate automat cu doar câteva clickuri printr-un program de salarii.

 

  • Eliminarea erorilor

 

Dezvoltarea software-ului ERP pentru gestionarea salariilor oferă caracteristici care elimină necesitatea introducerii manuale a datelor. De asemenea, împiedică utilizatorii neautorizați să interacționeze cu programul și să introducă date eronat. În plus, un soft de salarizare reduce numărul erorilor umane, permițând automatizarea la fiecare nivel. Procedând astfel, elimini problemele potențiale, cum ar fi suprascrierea datelor de sistem, introducerea incorectă a informațiilor angajaților sau calcularea greșită a salariilor.

 

  • Memento-uri automate

 

Cel mai bun program de salarii are funcții precum mementourile automate care ajută angajații din departamentul de HR să aibă o evidență clară a operațiunilor financiare, inclusiv a declarațiilor obligatorii către stat.

 

În plus, economisește timp pentru îndeplinirea sarcinilor mai relevante și aduce o îmbunătățire foarte mare a eficienței departamentului de HR.

 

  • Informarea angajaților

 

Deoarece departamentul de resurse umane funcționează ca un sediu central pentru orice companie, datele referitoare la angajați trebuie în cele din urmă să fie colectate și partajate cu toate celelalte departamente.

 

Fără o platformă ERP integrată care îți permite să actualizezi și să accesezi direct informații, procesul ar necesita personal suplimentar pentru a compila informațiile despre angajați care vin și pleacă din firmă.

 

Un program de salarii integrat colectează datele despre angajați din diverse surse, ceea ce îți permite să ai o evidență asupra istoricului angajaților. Angajații pot vedea informații despre fluturașul de salariu, orele lucrate, zilele de concediu, deduceri, beneficii etc, mai rapid și mai ușor.

 

  • Securitatea datelor

 

În procesarea manuală a salariilor, există multe situații care pot compromite confidențialitatea datelor. Implementarea unui soft pentru gestionarea salariilor permite organizațiilor să-și monitorizeze îndeaproape procesele financiare printr-o interfață centralizată. Accesul la informații se va face doar prin intermediul unui user și parolă personale.

 

  • Evidența angajaților la zi

 

Un sistem ERP automatizează procesul de actualizare și se asigură că toate datele angajaților stocate în programul de salarizare sunt actualizate la zi. Informațiile sunt disponibile dintr-o privire, iar sistemul îți permite să extragi datele în rapoarte, cu doar câteva clicuri.

 

  • Depunerea declarațiilor fiscale

 

Soft-ul de salarizare este responsabil pentru calculul și depunerea impozitelor către stat. Economisește ore de efort uman prin calcularea automată a taxelor și impozitelor în câteva secunde. Calculele automate reduc, de asemenea, numărul erorilor umane, deoarece algoritmii computerizați funcționează cu o acuratețe absolută.

 

Cu această caracteristică, programul de salarizare poate completa în prealabil formularele fiscale pe baza informațiilor de salarizare ale angajaților care sunt deja disponibile în sistem. Reduci astfel semnificativ șansele de a depune formularele fiscale fără informații corecte ale angajaților.

 

  • Conformitatea salariilor

 

Un soft de salarizare permite înregistrarea digitală a datelor angajaților, inclusiv detaliile contului acestora și alte informații sensibile. Prin urmare, trebuie să existe un sistem de conformitate cu salariile pentru a preveni scurgerile de informații care s-ar putea dovedi costisitoare pentru angajați și pentru întreaga organizație.

 

  • Pontaj automat

 

Atunci când angajații care lucrează fie remote, hibrid sau din alte locații, solicită concedii, fără un program de salarii digitalizat este dificil să menții o evidență clară. Sistemul ține evidența concediilor și simplifica modul în care angajații trimit cererile.

 

În plus, un sistem integrate de pontaj îți permite să evaluezi cu exactitate eficiența unui angajat în ceea ce privește orele de lucru, orele suplimentare, ora de sosire și plecare etc.

 

Noi, echipa NextUp, suntem o companie de dezvoltare ERP cu obiectivul de a maximiza potențialul firmelor cu tehnologii de ultimă generație. Programul de salarii, pontaj și administrare personal, poate fi accesat din cloud, din orice locație și de pe orice device, și ajută companiile să fie la zi cu legislația în vigoare.

 

Discută cu specialiștii noștri pentru a afla mai multe despre cum poți integra un soft de gestionare a salariilor printr-un soft ERP integrat, pentru a maximiza potențialul afacerii tale.

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri