Un raport al Environmental Working Group (EWG) arată spanacul se află adesea pe lista celor mai contaminate legume. Frunzele sale absorb substanțele chimice folosite în agricultură.
De ce este spanacul nociv pentru sănătate
O parte din pesticide rămâne în frunzele de spanac și după spălare. Pentru a evita ingerarea de substanțe toxice, este bine să cumperi spanac din surse ecologice.
Chiar și dacă este spălat, o parte din pesticide poate rămâne pe suprafața frunzelor. Din acest motiv, există riscul ca prin consumul de spanac, în mod normal foarte sănătos, să fie introduse în organism substanțe toxice. Pentru ca aceste șanse să fie pe cât posibil minimizate, este important ca sursa de proveniență a spanacului să fie una ecologică. Nu numai că va avea un gust mai bun, dar va fi mult mai sigur pentru consum.
Spanacul connține multă vitamina K, benefică pentru sănătatea oaselor și coagularea sângelui, fier și vitaminele A, B9 și C, potrivit stiripesurse.ro.