Jurnalul.ro Ştiri Social Atenție la urși! Prima măsură luată de autorități după uciderea unei femei

Atenție la urși! Prima măsură luată de autorități după uciderea unei femei

de Redacția Jurnalul    |   

După uciderea unei femei de către un urs, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, a anunțat prima măsură cu privire la această problemă.

O turistă a fost atacată și omorâtă de către un urs, astfel că autoritățile au luat măsuri imediate pentru a preveni incidente similare în viitor.

Evenimentul tragic a avut loc pe traseul Jepii Mici, aproape de Valea Spumoasă, unde tânăra a fost atacată de un urs. Salvamontiștii au găsit cadavrul victimei, dar recuperarea a fost complicată din cauza terenului accidentat și a prezenței ursului în zonă. Martorul incidentului a alertat autoritățile prin 112 și a fost ulterior evacuat de jandarmii montani în Bușteni, potrivit spynews.ro.

Aceasta privește instalarea unor panouri prin care turiștii sunt avertizați că hrănirea urșilor este interzisă și pedepsită cu amendă. 

Citiți și Orașul din România unde locuitorii sunt amendaţi drastic dacă dau bani cerşetorilor

„Aceste panouri au fost deja trimise către CNAIR și vor fi instalate în curând. În al treilea rând, am dispus să mi se comunice în fiecare săptămână câte amenzi se aplică și am constatat că au fost aplicate un număr însemnat de amenzi, până acum trei săptămâni”, a declarat Mircea Fechet.

Mai mult, ministrul a adăugat că vor fi instalate camere de supraveghere în zonele afectate pentru a monitoriza respectarea legii și pentru a sancționa persoanele care continuă să hrănească urșii.

„Luăm în calcul modificarea legislației, în sensul în care să aplicam, când este cazul, amenzi mai mari”, a conchis ministrul Mediului.

Citiți și Toamna vine cu temperaturi ridicate. Prognoza meteo pe septembrie 

Amenzi pentru persoanele care hrănesc animalele sălbatice

Amenzile pentru hrănirea urșilor pot ajunge până la 1.500 de lei, dar pot fi reduse la 200 de lei dacă sunt achitate în termen de 48 de ore.

„Am fost anunțați că o turistă a fost atacată de urs pe traseul Jepii Mici, în apropiere de Valea Spumoasă. O echipă de intervenție a Salvamont Prahova s-a deplasat în zonă și, în urmă cu puțin timp, au coborât în ​​rapel pe firul văii, unde au găsit victimă, din păcate decedată. Operațiunea de recuperare este extrem de dificilă, din cauza terenului accidentat și a prezenței în continuare a ursului, care se află la aproximativ 10-15 m de salvatorii montani", a transmis anterior Salvamont Prahova.

 

 

Subiecte în articol: pericol urşi ucis femeie
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri