Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Perioadele de scadență mult prea mari stau în calea dezvoltării afacerii tale? Omnicredit are soluția!

Perioadele de scadență mult prea mari stau în calea dezvoltării afacerii tale? Omnicredit are soluția!

Pentru mulți antreprenori la început de drum, și nu numai, birocrația din spatele gestionării eficiente a unei întreprinderi este unul dintre principalele obstacole de care se lovesc. O problemă des întâlnită este cea a discrepanței mari între momentul prestării unui serviciu și cel al încasării banilor pe acesta.

Faptul că trec chiar 30, 60 sau 90 de zile până la momentul deblocării propriilor lichidități poate genera un dezechilibru financiar semnificativ care, nerezolvat la timp, duce orice afacere mai aproape de eșec. Descoperă în ce mod te pot ajuta serviciile de factoring oferite de Omnicredit să îți dezvolți afacerea: https://omnicredit.ro/factoring/!

Ce este finanțarea de tip factoring?

Serviciul de finanțare prin factoring poate fi definită ca o soluție simplă de aport de flux de numerar prin simplul fapt că, o terță parte ajută companiile să transforme facturile cu plata la termen în lichidități imediate. Altfel spus, plin implicarea Omnicredit în relația dintre tine și client, perioada scadentă este eliminată complet, eficientizând întreaga colaborare. Cum se întâmplă acest lucru? Ei bine, Omnicredit, în calitate de factor, se angajează să cumpere facturile emise și să îți ofere pe loc suma aferentă acestora, câștigând timp prețios care poate face diferența în parcursul afacerii tale. Ulterior, clientul vizat, care este numit debitor în acest context, va fi notificat cu privire la această modificare și va fi îndrumat să facă plata direct în contul Omnicredit. În acest mod se asigură un circuit constant al banilor între cele trei părți, ajutând la îmbunătățirea situației financiare, fără să se dezvolte un punct de îndatorare.

Ce fel de firme pot apela la această soluție?

Serviciile Omnicredit au fost dezvoltate pentru toate microîntreprinderile și întreprinderile mici care au nevoie de ajutor pentru a face față tuturor provocărilor de ordin financiar, și nu numai, la care sunt expuse. Factoringul este acea variantă care se aplică firmelor care au drept clienți persoane juridice pentru care emit facturi în schimbul serviciilor prestate și care trebuie să aștepte până la chiar 120 de zile până la expirarea perioadei scadente. Cu toate acestea, companiile care apelează la un astfel de suport financiar cel mai des sunt cele din industria de transporturi și construcții, retailerii, micii producători, dar și companii care lucrează cu statul, având numeroase beneficii pe termen lung.

Ce avantaje obții odată cu implementarea serviciilor de factoring?

Primul și cel mai evident motiv pentru care antreprenorii apelează la factoring ca la o soluție benefică este faptul că îi ajută să deblocheze instant sumele aferente facturilor la termen, ceea ce îi ajută să contureze un plan mai eficient de gestionare a bugetului pentru îmbunătățirea serviciilor și pentru dezvoltare.

În egală măsură, spre deosebire de serviciile financiare tradiționale, factoringul nu modifică scorul de îndatorare al firmei, dat fiind faptul că banii circulă constant între cele trei părți implicate, în schimbul unui comision minim care atinge de regulă 3% din valoarea totală. Întreg procesul este foarte ușor de accesat și implementat, fiind necesare doar câteva ore până la încasarea primilor bani.

Nu în ultimul rând, faptul că ai acces nelimitat la banii câștigați te va ajuta să îmbunătățești relațiile cu toate categoriile de persoane cu care colaborezi, fie că vorbim de angajați, furnizori sau autorități. Plata la timp a salariilor poate conduce la o creștere a randamentului, a furnizorilor îți poate aduce diferite discounturi, în timp ce achitarea facturilor și utilităților fără întârziere te scutește de penalități, ceea ce pe termen lung va avea un impact benefic asupra bugetului general.

Gestionarea eficientă a banilor devine mult mai ușoară atunci când ai alături un partener ca Omnicredit!

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri