Jurnalul.ro Timp liber Hobby Pescuitul cu magnet - un hobby pe care trebuie să îl descoperi

Pescuitul cu magnet - un hobby pe care trebuie să îl descoperi

Pescuitul cu magneţi este unul dintre hobby-urile practicate cu pasiune de mulţi dintre români, pasionați de comori. Este relaxant, provocator şi aduce satisfacţii numeroase celor ce îl practică. Această formă de distracție este la fel de captivantă ca cea realizată cu detectoarele de metale, doar că este mai solicitantă, întrucât mediul explorat este cel acvatic.

Faţă de o sesiune tradiţională de vânătoare de comori, această formă presupune utilizarea unor accesorii speciale, precum mănuşi de protecţie, cârlige speciale, frânghii şi bineînţeles magneţi pentru pescuit.

 

Ce înseamnă pescuit cu magneţi?

Novicii ce doresc să exploreze acest hobby trebuie să se documenteze temeinic înainte de a-l practica pentru a avea certitudinea că operaţiunile se vor desfăşura în deplină siguranţă. 

Pescuitul cu magneţi înseamnă descoperirea metalelor ascunse pe fundul lacurilor, a râurilor curgătoare, a iazurilor și a canalelor. Cei pasionaţi de căutarea obiectelor metalice cu detectoare de metal pot extinde acest hobby, explorat şi mediul acvatic. Apele din apropiere pot fi adevărate surse de distracţie şi relaxare, deci merită să fie cercetate cu mai multă atenţie. Aici pot fi găsite obiecte variate, de la cele aruncate la întâmplare, al bijuterii pierdute sau chiar adevărate vestigii medievale şi antice. Dacă aterizăm şi costurile reduse plătite pentru achiziţionarea ustensilelor necesare şi timpul petrecut în aer liber vom observa că este un hobby căruia merită să îi acorzi toată atenţia, ce poate fi practicat de toată lumea. 

Pentru a te bucura de această activitate trebuie să achiziţionezi magneti pentru pescuit, frânghii, mănuşi şi alte ustensile precum con de blocare a magnetului, găleata pentru depozitarea prăzii sau cutie pentru depozitarea şi transportul uneltelor. 

Utilizând un magnet, conectat de o frânghie poţi pescui orice, de la cleşti şi monede, la bijuterii, scule, unelte chei şi alte obiecte realizate din fier. 

Pentru a explora aceasta pasiune vei avea nevoie de un magnet realizat din neodim. Poţi opta pentru variantele destinate începătorilor, dacă ești novice, sau pentru o variantă profi, dacă te numeri printre pasionații experimentați. Un model pentru începători, are greutate redusă de până la 500g sau 1 kg şi o forţă de atracţie ridicată, fapt ce face că obiectele cu conţinut feros să fie rapid atrase. Echipamentele existente pe piaţă sunt realizate din neodim, însă au şi aliaje din fier şi bor, compuşi ce îmbunătăţesc caracteristicile dispozitivelor. Sunt îmbrăcate în oţel şi au rezistență ridicată la impact, fapt ce face ca explorarea mediului acvatic să fie o activitate inedită.

Magnetul selectat trebuie să fie prevăzut cu un inel, accesoriu de care trebuie conectat la frânghie rezistentă, ce permite conducerea în siguranță a obiectelor pescuite. Practic, astfel obiectele metalice prinse de magnet pot fi aduse către punctul de extracție. Este important ca în acest hobby să se utilizeze mănuşi de protecţie. Obiectele pescuite sunt de obicei acoperite cu rugină, alge sau alte tipuri de impurități, ce pot produce infecţii dacă intră în contact cu pielea, de altfel pot exista obiecte ascuțite ce pot produce leziuni cutanate.

Cum alegi magneţii potriviți pentru acest hobby?

Ca rezultatele unei astfel de aventuri să fie satisfăcătoare se recomandă selectarea corectă a magneţilor. Din fericire, în magazinele de specialitate există diversitate, putând fi selectați magneţi pentru pescuit în funcție de experiență, locul ales pentru realizarea hobby-ului, adâncimea apei.

 

Magneţii pentru pescuit sunt instrumente cu aplicabilitate largă, cu ajutorul lor pot fi îndepărtare obiectele metalice din puţuri, fântâni arteziene, canale sau zone de acumulare. 

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri