Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Plajele însorite ale... Avrigului, în locul unde marea s-a mutat la munte

Plajele însorite ale... Avrigului, în locul unde marea s-a mutat la munte

de Diana Scarlat    |   

O corabie a piraților, butoaie cu rom și „beach club”, cu șezlonguri confortabile și toate condițiile pentru a aduce plaja de la mare la munte reprezintă noul concept de la Avrig, orășelul de lângă Sibiu, devenit celebru datorită palatului și grădinilor baronului Brukenthal.

Plaja de la munte e legată, conceptual, de o vilă amenajată în stilul unui castel baroc austriac, ce are și o poveste publicată într-o carte, camerele primind numele personajelor. O altă plajă însorită e pe Valea Avrigului, pe malul Lacului Binder, iar în apropiere, o atracție nouă pentru turiști este „Casa Întoarsă”, în „Brambura Park”, unde totul se desfășoară sub sloganul „distracția sfidează gravitația”. 

Nu e prima oară când în această zonă a județului Sibiu se întâmplă lucruri inedite, care atrag turiști din întreaga lume. Cei doi frați care acum sunt autorii noilor concepte turistice nemaivăzute sunt aceiași care au atras sute de mii de vizitatori la Bâlea Lac, la Hotelul de Gheață și Ice Park, din 2005 până în 2020. Povestea Avrigului continuă, cu noile concepte originale.

Plaja de la Avrig este deschisă, de săptămâna aceasta, pentru oricine vrea să meargă la munte, dar să se simtă ca în Caraibe. Povestea noului concept, care atrage ca un magnet turiștii din țară și din străinătate, a pornit de la dorința proprietarilor de la Brukenthal de a îndeplini dorințele clienților. Și au pus în practică tot ce le-au cerut vizitatorii lor. Clienții au vrut camere de tip „boutique hotel”, iar ei le-au creat la palat, în fosta Oranjerie. Dar clienții au vrut mai mult, iar familia Klingeis a mai amenajat o vilă de la intrarea în grădinile Palatului Brukenthal, unde camerele sunt decorate în stilul unui castel baroc austriac, astfel încât pot concura oricând cu un muzeu în toată regula, având și tot confortul contemporan.

Distracție la „Beach Bar”

Apoi clienții s-au plâns că le lipsește distracția de pe plajele însorite din destinațiile exotice. Orice se poate în familia Klingeis, astfel încât în curtea noii vile au creat și o plajă în toată regula, unde turiștii să se poată simți ca în Caraibe. Și pentru că cineva a spus că acolo nu poate exista o corabie a piraților, Arnold Klingeis, devenit celebru pentru ridicarea Hotelului de Gheață de la Bâlea Lac, a considerat că o astfel de corabie nu are nimic imposibil, la poalele Făgărașilor. Corabia este încă în construcție, la fel ca și piscina care va face zona Avrigului și mai atractivă, iar până când noul concept turistic va fi cu totul finalizat, petrecerile la „Beach Bar” au început deja, pentru amatorii de plajă la munte. Deocamdată există doar o piscină pentru copii, încălzită permanent la 30 de grade Celsius. Cei care doresc să înoate în viitorul bazin olimpic mai au puțin de așteptat. Dar plaja e deja funcțională, la Avrig.

Zona de plajă de la Avrig este amplasată chiar la intrarea în celebrele grădini ale Palatului Brukenthal, astfel încât se poate îmbina perfect soarele cu umbra arborilor răcoroși, precum și distracția cu o plimbare reconfortantă în adevărata grădină botanică a palatului. Aici se organizează frecvent evenimente de toate felurile, de la baluri baroce până la târguri și expoziții, concursuri și workshopuri, dar și foarte multe evenimente private.

Cu susul în jos

Nici fratele lui Arnold, Leopold Klingeis, nu s-a lăsat mai prejos, construind cea mai ciudată casă din zona Avrigului, unde totul este de-a-ndoaselea. Casa este o atracție în sine, pentru toți turiștii care ajung pe Valea Avrigului, ca element principal al unui nou parc de distracții - „Brambura Park”. În apropiere se poate face plajă, dar mai ales se pot practica sporturi nautice, pe lacul Binder, unde este și cea mai lungă instalație de schi nautic din Transilvania. Leopold este creatorul parcului de distracții pe gheață de la Bâlea Lac, în completarea Hotelului de Gheață ridicat în fiecare an de fratele său, Arnold. Anii de pandemie și încălzirea din ultimele trei ierni au făcut imposibilă construirea complexului de gheață de la Bâlea Lac, dar dacă vremea va permite, hotelul, restaurantul, igluurile, biserica de gheață și parcul de distracții pentru iarnă vor fi amenajate din nou, în sezonul 2022-2023. Până atunci, distracția s-a mutat la Avrig, la soare.

Valea Avrigului, din județul Sibiu, e la concurență cu stațiunile turistice de pe litoral. Chiar dacă e la munte, nu la mare, e tot distracție și soare.

Subiecte în articol: avrig
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri