Jurnalul.ro Ştiri Locale Polițiști din Borșa trimiși în judecată după ce au ajutat un șofer prins băut la volan

Polițiști din Borșa trimiși în judecată după ce au ajutat un șofer prins băut la volan

de Redacția Jurnalul    |   

Doi polițiști din Borșa, județul Maramureș, au fost trimiși în judecată după ce ar fi ajutat un șofer prins băut la volan să scape de pedeapsă. Un alt polițist local a fost trimis în judecată pentru că a omis să sesizeze faptele celorlați.

Potrivit unui comunicat al DGA, procurorul competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a doi agenți de poliție din Borșa pentru săvârșirea infracțiunii de favorizarea făptuitorului și a unui agent de poliție locală pentru săvârşirea infracțiunii de omisiunea sesizării.

Conform comunicatului, cei doi agenți de poliție, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, i-au acordat ajutor unui bărbat care a condus un autoturism pe drumurile publice în timp ce era băut şi care a provocat un accident de circulație, în scopul împiedicării tragerii la răspundere penală a acestuia.

„Cei doi polițiști, deși l-au preluat pe bărbat de la domiciliu, cu autospeciala de serviciu, nu l-au condus la sediul unității de poliție, nu l-au testat cu aparatul etilotest și nici nu s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar apoi l-au condus înapoi la locuința de domiciliu și au revenit la sediul unității de poliție, afirmând în mod nereal că nu l-au găsit la domiciliu”, arată DGA.

Privitor la polițistul local, procurorul a reținut faptul că, deși s-a aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a omis să sesizeze organele de urmărire penală cu privire la infracţiunea de favorizarea făptuitorului, comisă de către cei doi agenți de poliție, deşi era prezent în autospeciala de poliţie şi a luat la cunoştinţă în mod direct despre această faptă prevăzută de legea penală.

Dosarul a fost trimis spre judecare Judecătoriei Vișeu de Sus.

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: politisti trimiși judecata
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri