Jurnalul.ro Ştiri Locale Poliţiştii locali din Timişoara au dat primele amenzi pentru fumat în spaţiile publice

Poliţiştii locali din Timişoara au dat primele amenzi pentru fumat în spaţiile publice

Poliţiştii locali din Timişoara au dat primele amenzi pentru fumat în spaţiile publice

Poliţiştii locali din Timişoara au dat primele amenzi în cazul a cinci persoane care au fumat în spaţiile publice şi care astfel au încălcat legea intrată joi în vigoare, trei dintre acestea fiind amendate pentru fumat în parcuri, în apropierea locurilor de joacă pentru copii.

Potrivit unui comunicat de presă, de vineri, al Poliţiei Locale din Timişoara, poliţiştii locali au dat joi cinci amenzi unor persoane care au fumat în parcurile Carmen Sylva şi Zurich, în Piaţa agro-alimentară Iosefin şi în Gara de Nord din municipiu.

Astfel, doi bărbaţi care au fost găsiţi fumând la locul de joacă pentru copii din Parcul Carmen Sylva, în apropierea echipamentelor instalate pentru cei mici au fost sancţionaţi cu câte 100 lei, o a treia persoană fiind amendată după ce a fost văzută fumând în incinta Pieţei agro-alimentare Iosefin.

Sursa citată a informat că un alt bărbat a fost sancţionat după ce a fost descoperit fumând în Parcul Zurich, în locul destinat copiilor, iar altul a fost depistat şi sancţionat după ce a fost surprins fumând în sala de aşteptare a Gării de Nord Timişoara.

”Nerespectarea de către persoanele fizice a prevederilor legale se sancţionează cu amendă contravenţională de la 100 lei la 500 lei, iar de către persoanele juridice cu amendă contravenţională de 5.000 lei la prima abatere, cu amendă contravenţională de 10.000 lei şi cu sancţiunea complementară de suspendare a activităţii până la remedierea situaţiei care a dus la suspendarea activităţii la a doua abatere”, se arată în comunicat.

Legea antifumat, care a intrat în vigoare joi, interzice fumatul în toate spaţiile publice închise, spaţiile închise de la locul de muncă, mijloacele de transport în comun, locurile de joacă pentru copii, excepţie făcând celulele pentru deţinuţi din penitenciarele de maximă siguranţă.

Conform acestei legi, spaţiul public închis este orice spaţiu accesibil publicului sau destinat utilizării colective, indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces, care are un acoperiş, plafon sau tavan şi care este delimitat de cel puţin doi pereţi, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri