Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Prețurile biletelor de avion au crescut cu 15% în această vară

Prețurile biletelor de avion au crescut cu 15% în această vară

Preţul mediu al unui bilet de avion dus-întors s-a situat la 212 euro în perioada verii, cu 15% mai mare față de intervalul similar din 2021, arată o analiză GfK la comanda eSky.ro.

"În perioada vacanţelor din acest an, un număr mare de români au reînceput să călătorească, compensând astfel pentru perioada din timpul pandemiei. Cei mai mulţi dintre turiştii români au mers în vacanţă în cuplu, petrecând în medie opt zile în afara ţării. În perioada vacanţei, preţul mediu al unui bilet de avion dus-întors a fost de 212 de euro, în creştere cu 15% faţă de vacanţa de anul trecut. Perioada dintre cumpărarea biletelor de avion şi data călătoriei a fost de aproximativ 39 de zile faţă de 29 de zile anul trecut", precizează studiul.

Totodată, românii au preferat țările mediteraneene. Circa 94% dintre români au spus că au planuri de vacanţă pentru acest an, dintre aceştia 86% preferând alte țări. Astfel că numărul de rezervări a crescut cu 23% în lunile iunie-august 2022, față de anul trecut. 

Pe primul loc s-a aflat Italia - Roma, Milano, Veneţia, Napoli şi Bologna, urmată de Spania - Barcelona, Madrid şi Valencia, Grecia - Atena, Corfu şi Salonic.â, apoi Turcia, Cipru şi Portugalia.

Din cauza scumpirilor, românii au avut vacanțe mai scurte, cu o medie de 8 zile între iunie - septembrie 2022, comparativ cu 10 zile în 2021. Familiile fără copii au preferat vacanțe pe cont propriu datorită prețurilor mai mici. 

De asemenea, turiștii și-au achiziționat mai devreme biletele de avion, cu 39 de zile în 2022, raportat la 29 de zile în anul anterior.

 

Subiecte în articol: bilete de avion
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri