Jurnalul.ro Timp liber Casa Cum speli prosoapele pentru a le menține curate și pufoase cât mai mult timp. Sfatul expertului

Cum speli prosoapele pentru a le menține curate și pufoase cât mai mult timp. Sfatul expertului

de Anastasia Paul    |   

Spălarea și uscarea proasoapelor, precum și încercarea de a le menține pufoase cât mai mult timp, poate fi o sarcină dificilă, mai ales în lunile de iarnă.

Ne simțim răsfățați atunci când ieșim de la duș și ne ștergem cu un prosop pufos, mai ales atunci când este frig afară. Cu toate acestea, în timp, prosoapele își pot pierde moliciunea din cauza reziduurilor de la detergenți și uleiuri de corp care se acumulează în țesătură.

„Pentru a vă asigura că prosoapele sunt moi și absorbante atunci când ieșiți de la duș sau de la baie, trebuie să vă asigurați că le spălați corect. Când începeți spălarea prosoapelor, este important să nu supraîncărcați mașina, astfel încât fiecare prosop să fie clătit bine. Pentru o mașină de spălat de dimensiuni medii, o încărcătură de 7 prosoape de baie este maximul pe care ar trebui să îl speli. Din motive de igienă, asigurați-vă că utilizați apă fierbinte și un ciclu normal de spălare pentru a scăpa de orice germeni”, explică expertul britanic Deyan Dimitrov, pentru express.uk.

Deși unele mașini pot avea o opțiune de spălare rapidă, cel mai bine este să evităm acest lucru atunci când spălăm prosoape și lenjerie de pat. De asemenea, este bine să nu folosim prea mult detergent. 

„O greșeală comună este folosirea a prea mult detergent în spălarea prosoapelor. Încercați să utilizați mai puțin detergent decât în mod normal, deoarece atunci când prosoapele sunt supraîncărcate cu detergent, acestea devin rigide și zgârie din cauza reziduurilor de săpun acumulate”, spune Dimitrov.

În schimb, expertul recomandă folosirea oțetului alb și a bicrabonatului de sodiu. 

„Ambele ingrediente de uz casnic pot fi folosite separat ca modalități de a transforma prosoapele aspre în altele moi. Pur și simplu adăugați 250 ml de oțet alb în tamburul mașinii de spălat, alături de detergentul lichid pe care îl utilizați în mod obișnuit și uscați ca de obicei. Oțetul scapă de acumularea de detergent, făcând prosoapele la fel de pufoase ca în ziua în care le-ați cumpărat.Puteți folosi și bicarbonat de sodiu pentru a vă face prosoapele moi și pufoase. Amestecați 8 linguri de bicarbonat de sodiu cu detergentul tau de rufe inainte de a-l pune in masina de spalat pentru a ajuta la desfacerea fibrelor prosoapelor si a scapa de orice murdarie, pastrandu-vă prosoapele ca noi”, precizează expertul.

Uscarea prosoapelor în lunile de iarnă poate fi extrem de grea, mai ales cele mari. Astfel că este recomandat ca ele să fie spălate după numai 3 utilizări în această periaodă a anului, pentru a scăpa de bacterii.

„În unele cazuri, prosoapele trebuie spălate după fiecare utilizare. De exemplu, dacă ați folosit unul la sala de sport pentru a șterge transpirația sau dacă aveți pielea sensibilă. De asemenea, ar trebui să vă asigurați că vă lăsați prosopul să se usuce complet după fiecare utilizare pentru a preveni dezvoltarea germenilor”, ne sfătuiește acesta. 

Subiecte în articol: prosoape spalat
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri