Jurnalul.ro Ştiri Externe Proteste de amploare după organizarea unei lupte cu tauri în Mexico City

Proteste de amploare după organizarea unei lupte cu tauri în Mexico City

de Redacția Jurnalul    |   

Activiștii pentru protecția animalelor au protestat față de reluarea luptelor cu tauri în Mexico City după aproape doi ani. Orașul a organizat duminică prima sa coridă din 2022, potrivit BBC.

Arena de tauri din Mexico City este cea mai mare din lume și duminică a fost plină. Lângă arenă, s-au adunat numeroși protestatari. „Tortura nu este artă, nu este cultură”, au strigat demonstranții. Ei au purtat măști de taur și s-au vopsit în roșu.

Un judecător mexican a dispus suspendarea pe perioadă nedeterminată a practicii care datează din secolul al XVI-lea în Mexic, fiind de acord cu activiștii pentru drepturile animalelor. Luna trecută, Curtea Supremă a revocat decizia ceea ce ar putea deschide o lupta juridică pe termen lung. Asta deoarece judecătorii s-au pronunțat doar pe aspectele tehnice și încă nu au decis asupra fondului cauzei.

Președintele mexican Andrés Manuel López Obrador a propus un referendum privind viitorul luptelor cu tauri în Mexico City.

Aproximativ 250.000 de tauri sunt uciși în lupte la nivel global în fiecare an, conform Humane Society International.

Luptele cu tauri sunt încă legale în multe zone din Mexic, dar și în Franța, Portugalia, Columbia, Venezuela, Peru și Ecuador. Practica este legală și în Spania, dar unele administrații locale au interzis-o.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: lupta tauri mexico city
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri