Jurnalul.ro Ştiri Social Puzderie de E-coli, în 2016

Puzderie de E-coli, în 2016

de Monica Cosac    |   

Controalele făcute de inspectorii sanitar-veterinari, la nivel naţional,  în perioada 16 mai - 30 decembrie 2016, pentru determinarea prevalenţei Escherichia Coli (E-Coli) verotoxigenă în produse alimentare de origine animală, au dus la descoperirea periculoasei bacterii în nu mai puţin de 69 de probe prelevate din: lapte, brânză, caşcaval, mici, carne de oaie, carne de vită, carne de porc, cârnaţi vită/oaie, pastramă, şniţele şi hamburgeri.

Potrivit unui raport al Institutului de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară, făcut public, ieri, de Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară (ANSVSA), au fost prelevate şi analizate un număr de 1.484 probe care au fost recoltate din: abatoare, magazine alimentare, carmangerii, supermarketuri şi dozatoare de lapte, din Bucureşti şi toate judeţele tării. (M.C.)

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri