Monarhul a fost interesat de artă încă de când era mic, iar în tinerețe și-a pictat părinții, regina Elisabeta a II-a și prințul Philip. Când aceste piese au fost scoase la licitație, i-au adus 46.000 de lire sterline, așa că nu este surprinzător faptul că Charles este de fapt unul dintre cei mai de succes artiști în viață din Marea Britanie.
Telegraph a transmis încă din 2018 că monarhul a câștigat 2 milioane de lire sterline din vânzările picturilor sale. În pofida acestei mici averi, regele a donat toate veniturile din hobby-ul său Fondului de Caritate al Prințului de Wales.
Charles calcă pe urmele tatălui său când vine vorba de eforturile sale artistice, deoarece și ducelui de Edinburgh i-a plăcut și el să picteze. Un expert a spus că picturile lui Philip au fost „exact ceea ce te-ai aștepta – directe, fără ocolișuri”.
ArCând piesele lui Charles au fost prezentate pentru prima dată într-o expoziție la Castelul Windsor, acestea se aflau alături de lucrări de artă ale Prințului Filip și ale Reginei Victoria.
Charles este un fan al acuarelelor și una dintre primele sale lucrări este Castle Mey, pe care bunica sa, Regina Mamă l-a deținut. C Monarhul a redat, de asemenea, casa preferată a bunicii sale din Balmoral, din Aberdeenshire. În ciuda faptului că incredibilul castel se afla în depărtare, Charles a redat totuși steagul Marii Britanii zburând și copacii din jurul terenului.
Regele a pictat nu doar Scoția, el a surprins și momente din casa sa din Highgrove, și-a pictat curtea, un șezlong și un ornament unic de piatră, în timp ce grădina din spate se află copaci și flori. El a preferat scenele naturale în detrimentul portretelor, și această imagine extraordinară surprinde munții înzăpeziți din jurul Scoției.
În 1994, Royal Mail a atras atenția asupra talentului prințului de Wales cu o serie de timbre comemorative care prezentau operele sale de artă.
Charles a redat clădirea elegantă Sandringham în toată gloria ei. Portretul său vede clădirea din cărămidă strălucind în lumina soarelui și acoperișurile în formă de cupolă ale proprietății regale. Însă Charles nu a pictat doar la reședințele regale, el a pictat multe alte portrete ale Scoției.
Operele de artă ale Regelui au fost expuse la numeroase expoziții, uneori alături de cele pictate de ducele de Edinburgh și Regina Victoria.
Pe lângă ștampile și expoziții comemorative, operele de artă ale monarhului au fost redate și pe permisele de schi. Regele și familia sa obișnuiau să meargă în vacanță în stațiunea de schi Klosters din Elveția, unde el picta peisajele din jur, notează helomagazine.com.