Jurnalul.ro Timp liber Fashion Reguli de etichetă, cu Nadina Câmpean. Secretele limbajului florilor

Reguli de etichetă, cu Nadina Câmpean. Secretele limbajului florilor

de Nadina Câmpean    |   

Un buchet de flori poate aduce un zâmbet şi pe cel mai încrâncenat chip. Nu aşteptaţi ocazii speciale să dăruiţi o floare. Un gest simplu poate însemna mai mult decât o mie de cuvinte, însă poate ascunde şi capcane care îl pot transforma în­tr-o impoliteţe. Nu vă speriaţi, nu e nimic complicat, însă codul bunelor maniere ne învaţă şi care sunt as­pectele la care trebuie să fim atenţi când vrem să aducem o bucurie unei persoane dragi.

În primul rând, niciodată nu ofe­riţi florile în număr par. E o super­stiţie mai veche, care s-a transmis de la generaţie la generaţie şi care spune că persoana care le primeşte completează buchetul. Simplitatea este şi aici una dintre regulile bunu­lui-gust. Profitaţi de anotimpul în care vă aflaţi şi oferiţi flori de câmp, cât mai colorate şi mai delicate. Mare atenţie însă la culori! V-am zis că nu e chiar atât de simplu. Florile au un limbaj propriu pe care trebuie să-l cunoaşteţi. Roşu înseamnă iubire şi pasiune, galbenul semnifică gelozia, iar albul va fi oferit întotdeauna unei persoane care vă inspiră puritatea.

Nu există flori urâte, însă putem vorbi despre flori nepotrivite. Ori­cât de mult v-ar plăcea garoafele, nu le dăruiţi niciodată unei persoane dragi pe care vreţi să o impresionaţi. Aceste flori sunt potrivite pentru jerbe şi coroane, nicidecum pentru ocazii romantice. Francezii chiar le numesc florile morţii şi avem încre­dere în ei, nu? Şi lista neagră a flo­rilor nepotrivite continuă. Despre cale se spune că aduc ghinion, iar cactusul este numit „limba soacrei”. Nu sunt chiar o idee bună de cadou, nu?

Gusturile diferă, asta e clar, însă codul bunelor maniere mai spune că florile se oferă fără ambalaj şi în­totdeauna cu cozile în jos. Persoane care le primeşte trebuie să vadă, în primul rând, buchetul, nicidecum cozile florilor. Iar dacă vreţi să faceţi o surpriză plăcută unei persoane dragi sau pe care vreţi să o impresi­onaţi şi apelaţi la un curier, trebuie să semnaţi întotdeauna biletul. Ştiu că misterul atrage, însă regulile de etichetă ne spun că e lipsit de poli­teţe să trimiteţi un cadou anonim. Alegerea vă aparţine.

Nu vă lasaţi descurajaţi de mici­le reguli. Luaţi-le ca pe niște sfaturi prieteneşti şi nu rataţi nicio ocazie să aduceţi o bucurie cuiva. Chiar dacă alegeţi un cadou mai scump, nu uitaţi că e musai să fie însoţit de o floare. Nu e cazul să vă zgâr­ciţi tocmai la acest capitol. Bucuria unui om nu are preţ, nu uitaţi asta niciodată!

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri