Jurnalul.ro Ştiri Externe Restructurări Meta. Noile concedieri afectează mai multe echipe, inclusiv Threads și Instagram

Restructurări Meta. Noile concedieri afectează mai multe echipe, inclusiv Threads și Instagram

de Redacția Jurnalul    |   

Meta, compania-mamă a Facebook, confirmă o nouă rundă de concedieri care a afectat mai multe echipe din organizație. Potrivit TechCrunch, angajații care lucrau la proiecte precum Threads, Instagram și WhatsApp se numără printre cei afectați de decizie.

„Astăzi, câteva echipe de la Meta fac schimbări pentru a se asigura că resursele sunt aliniate cu obiectivele lor strategice pe termen lung și strategia de locație. Acest lucru include mutarea unor echipe în locații diferite și mutarea unor angajați la roluri diferite", a declarat un purtător de cuvânt al Meta.

Conform surselor citate de TechCrunch, concedierile au vizat și departamente precum recrutare, operațiuni juridice și design.

Un fost angajat, care a dorit să rămână anonim, a dezvăluit că 12 persoane din echipa sa au fost concediate prin apeluri video. Unii dintre angajații afectați au primit șase săptămâni de indemnizație de concediere.

Concedierile fac parte dintr-un proces mai amplu de restructurare pe care Meta îl desfășoară de câțiva ani. În 2022, compania a concediat aproximativ 11.000 de angajați, reprezentând 13% din forța sa de muncă. Anul trecut, alte 10.000 de persoane și-au pierdut locurile de muncă, iar 5.000 de posturi vacante au fost eliminate.

Mark Zuckerberg, CEO-ul Meta, și-a asumat personal responsabilitatea pentru concedierile masive din 2022, explicând că acestea au fost necesare pentru a redimensiona compania după angajările agresive din perioada pandemiei.

Meta nu a oferit cifre exacte privind numărul de angajați afectați de ultima rundă de concedieri.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: restructurari meta threads instagram
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri