Ingrediente: 3 banane coapte, 200 g făină, 200 g zahăr, 2 ouă, 120 g unt, 120 g smântână, un praf de sare, o linguriţă de praf de copt, 2 ml esenţă de vanilie, zahăr pudră
Mod de preparare:
Se pun în mixer untul (la temperatura camerei), zahărul şi după ce se dizolvă zahărul, se adaugă ouăle. Făina se amestecă cu sarea, cu praful de copt şi se pune treptat în mixer. Se adaugă smântâna, esenţa de vanilie şi se omogenizează. Bananele se pasează cu o furculiţă şi se pun în mixer unde se amestecă bine. Se toarnă aluatul într-o tavă de chec acoperită cu hârtie de copt şi se coace o oră la cuptorul încins la 180 de grade. Se scoate din tavă după ce se răceşte complet.
Se poate servi cu ceai şi cafea.
Încearcă şi REŢETA ZILEI: Cotlete de porc cu ceapă şi mere coapte