Jurnalul.ro Timp liber Culinar REŢETA ZILEI: Fasole verde cu carne tocată în stil chinezesc

REŢETA ZILEI: Fasole verde cu carne tocată în stil chinezesc

Ingrediente:

300 g fasole verde, 300 g carne tocată (porc cu vită), 2 fire ceapă verde, o linguriţă de zahăr, o linguriţă ulei de susan, o linguriţă sos hoisin, 2 linguri sos de usturoi cu miere, 4 linguri sos de soia, ardei iute (foarte puţin), 2 căţei usturoi, o bucată mică de ghimbir, 100 ml ulei, sare, piper, seminţe de susan

Mod de preparare:

Carnea tocată se amestecă cu piper, o lingură de sos de soia şi se lasă 10 minute. Se amestecă foarte bine într-un bol toate sosurile, zahărul şi uleiul de susan. Se încinge uleiul, se prăjeşte fasolea, se scoate pe şerveţele de hârtie, apoi se scurge de excesul de ulei din tigaie, dar se păstrează o lingură, apoi se pune usturoiul, ghimbirul, ardeiul iute tocate mărunt şi se lasă un minut. Se adaugă carnea tocată, se găteşte timp de 10 minute, se pune ceapa verde tăiată, sosurile, păstăile, sare, piper, se amestecă bine şi se mai ţine pe foc 3 minute.

 

Citeşte şi:

 

Dieta centenarilor. Ce să mănânci ca să trăiești o sută de ani

 

Cea mai bună rețetă de tort cu mandarine

 

REŢETA ZILEI: Cod pane cu sos tartar

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri