Ingrediente:
250 g file de cod, 100 g pesmet, 50 g făină, 1/2 suc de lămâie, un ou, o linguriţă de muştar, 8 căţei usturoi, sare, piper. Pentru sos: 70 g maioneză, 2 castraveţi muraţi, două linguri suc de lămâie, pătrunjel, o ceapă roşie, o linguriţă piper, sare.
Mod de preparare:
Se taie peştele, se lasă la marinat cu sare, piper şi zeama de lămâie, apoi se pregăteşte crusta: se amestecă oul, muştarul, usturoiul şi făina. Se dă peştele prin acest amestec şi se lasă la frigider. Sosul de face din maioneză, Pentru sos, se toacă ceapa, castraveţii şi verdeaţa şi se adaugă peste maioneză, cu sare, piper şi suc de lămâie. Se lasă la frigider, iar peştele se dă prin pesmet, apoi se prăjeşte bine pe ambele părţi. Se serveşte cu sosul şi cu o garnitură.
Încearcă şi:
REŢETA ZILEI: Cartofi franţuzeşti
REŢETA ZILEI Ghiveci călugăresc