Jurnalul.ro Timp liber Culinar REŢETA ZILEI: Gogoşi de post, cu mere

REŢETA ZILEI: Gogoşi de post, cu mere

Ingrediente:

2 mere, 300 g făină, 60 g zahăr, 1/2 coajă de portocală, 1/2 coajă de lămâie, 2 ml esenţă de vanilie, 2 linguri ulei, 100 ml apă, 17 g drojdie, un vârf de sare

Mod de preparare:

Se amestecă drojdia cu o linguriţă de zahăr până se omogenizează şi se lasă 10 minute. Se decojesc merele, se dau pe răzătoare şi se pun într-o strecurătoare. Se pune făina într-un bol, se adaugă zahărul, coaja de portocală şi de lămâie, esenţa de vanilie, se amestecă bine, se pune drojdia în centru şi se încorporează. Se adaugă merele stoarse foarte bine, praful de sare şi apa, treptat. Se frământă până se obţine un aluat omogen. Se lasă la dospit 2 ore, apoi se întinde aluatul într-o foaie subţire, se dă forma gogoşilor cu un pahar şi se prăjesc bine pe ambele părţi.

Încearcă şi: 

Cea mai bună rețetă de tiramisu

REŢETA ZILEI: Nachos cu sos salsa

REŢETA ZILEI: Banana bred

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri