Ingrediente: 350 g mălai, 100 g făină, 300 ml apă, sare. Pentru sosul salsa: o ceapă, 400 g roșii în bulion, 1/2 ardei iute, pătrunjel, zeama de la un lime, 3 căței usturoi, sare
Mod de preparare:
Mălaiul se amestecă cu făina, sarea, iar apa se pune treptat. Când aluatul este gata, se taie două folii alimentare cât masa de lucru, se ia jumătate din aluat și se întinde bine între aceste folii. Se taie apoi în triunghiuri și se prăjesc pe ambele părți în ulei încins. Pentru sos, se toacă ceapa, ardeiul și usturoiul, se adaugă roșiile, sarea și sucul de lămaie și se dau prin blender. La final se adaugă pătrunjelul tocat mărunt.
Încearcă și:
Rețeta zilei. Supă de pui cu tăiței (pentru Lăsata Secului)
REŢETA ZILEI: Cotlete de porc cu ceapă şi mere coapte
REŢETA ZILEI: Noodles cu legume