Ingrediente:
3 ouă, 120 g zahăr pudră, 100 g unt, 130 gr făină, 1 plic zahăr vanilat, 1 linguriță praf de copt, 1/2 linguriță coajă de lămâie, un praf sare.
Decor: zahăr pudră vanilat
Mod de preparare:
Se mixează ouăle cu zahărul pudră , praful de sare și zahărul vanilat cca 5-6 minute. Se adaugă coajă de lămâie, făina amestecată cu praful de copt și se mixează până se încorporează. Se pune untul topit și aproape răcit și se mixează. Se acoperă vasul cu o folie alimentară și se pune la rece pentru 20 minute, apoi se unge o formă de madlene cu ulei. Cu ajutorul unei pungi de ornat prăjituri se toarnă câte o avelina în fiecare formă. Se întroduc în cuptorul preîncălzit la 180 C și se coc cca 10-12 minute. Când sunt răcite complet se pun pe platou și se decorează cu zahăr pudră.