Jurnalul.ro Timp liber Culinar REŢETA ZILEI: Negresă cu sos de ciocolată și înghețată de vanilie

REŢETA ZILEI: Negresă cu sos de ciocolată și înghețată de vanilie

Ingrediente:

250 g unt, 300 g ciocolată neagră, 130 g coacăze uscate și migdale, 75 g cacao, 70 g făină, o linguriță de praf de copt, 4 ouă mari, 350 g zahăr pudră, înghețată de vanilie, 2 plicuri zahăr vanilat,

Mod de preparare:

Pentru început, într-un bol înalt se aduce untul la temperatura camerei. Rupe ciocolata (200 g) şi trece-o printr-un chopper, însă nu o fărâmiţa de tot. Adaugă ciocolata peste unt şi amestecă până ce acesta este topit şi prinde consistenţa unei creme (nu este nicio problemă dacă rămân bucăţele de ciocolată). Trece apoi şi migdalele prin tocător și adaugă-le peste unt şi ciocolată. Într-un bol separat, amestecă făina, cacaua, praful de copt şi zahărul. Pune-le treptat peste ciocolată, unt şi migdale şi amestecă. Bate bine ouăle, apoi pune-le peste compoziţie şi amestecă până obţii o textură omogenă. Încălzeşte cuptorul la 180 de grade Celsius, pregăteşte o tavă de 24 cm, întinde hârtie de copt în ea, toarnă uniform amestecul obţinut și las-o la cuptor în jur de 25-30 de minute. După ce se răceşte, se taie şi se serveşte cu ciocolată topită pe deasupra şi îngheţată de vanilie. (sursa: gustarte.ro)

Încearcă și:

REŢETA ZILEI: Stracciatella alla romana (supa tradiţională a Romei)

 

REŢETA ZILEI: Paste cu chifteluţe italieneşti, sos de roşii, parmezan şi mascarpone

 

REŢETA ZILEI: Somon cu tăiţei de dovlecei, rozmarin şi miere

 

REŢETA ZILEI: Vulcan de ciocolată (lava cake)

 

REŢETA ZILEI: Lipie cu legume

 

Subiecte în articol: retete desert retete simple
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri