x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar REŢETA ZILEI: Paste cu chifteluţe italieneşti, sos de roşii, parmezan şi mascarpone

REŢETA ZILEI: Paste cu chifteluţe italieneşti, sos de roşii, parmezan şi mascarpone

26 Apr 2017   •   20:30
REŢETA ZILEI: Paste cu chifteluţe italieneşti, sos de roşii, parmezan şi mascarpone

Ingrediente:

500 g carne tocată de vită, paste (spaghete sau linguini), 3 cepe tăiate mărunt, 400 g roşii tocate, o cutie de pastă de roşii, 4 căţei de usturoi mari, 600 ml piure de roşii, ulei de măsline, o linguriţă oţet din vin roşu, 2 frunze de dafin, o linguriţă de zahăr brun, un ou, 115 g pesmet, 100 g parmezan, 150 g mascarpone, busuioc proaspăt

Mod de preparare:

Într-o cratiţă sau într-un wok, se căleşte ceapa în ulei de măsline, la foc mic spre mediu, până se înmoaie. Se adaugă usturoiul zdrobit şi se mai prăjeşte câteva minute. Se scoate apoi într-un vas jumătate din ceapa călită. Se adaugă apoi în wok frunzele de dafin, roşiile mărunţite, pasta de roşii, piureul de roşii, zahărul, oţetul şi se lasă să fiarbă la foc mic, cam 20 de minute. Se sărează după gust. În vasul în care a fost opărită ceapa călită, se adaugă şi carnea de vită, pesmetul, oregano, oul, sarea şi se amestecă bine. Se formează apoi perişoarele. Într-o tigaie non aderentă, se prăjesc chifteluţele, până sunt aproape gata. Între timp, se amestecă parmezanul cu mascarpone. După ce sosul şi chifteluţele au ajuns la temperatura camerei, se pun împreună într-o tavă, apoi se toarnă şi amestecul de brânză. Se lasă la cuptor câteva minute. Între timp, se fierb pastele. Când sunt gata, se stropesc cu ulei de măsline şi se adaugă peste chifteluţele în sos, se rade parmezan pe deasupra, şi la final, se adaugă şi câteva frunze de busuioc proaspăt.

Sursa: gustarte.ro

 

Încearcă şi:

REŢETA ZILEI: Somon cu tăiţei de dovlecei, rozmarin şi miere

 

REŢETA ZILEI: Salată cu cartofi dulci, fasole neagră şi avocado

 

REŢETA ZILEI: Cheescake cu vanilie şi portocale

 

REŢETA ZILEI: Aperitiv cu brânză pufoasă şi somon

 

REŢETA ZILEI: Ouă turceşti cu unt şi chilli

×
Subiecte în articol: retete simple retete usoare