Ingrediente:
4 bucăţi de somon, 4 dovlecei, o lămâie, ulei de măsline, sare, fulgi de ardei iute, 4 căţei de usturoi, miere
Mod de preparare:
Asezonează somonul cu sare şi piper. Apoi, cu un spiralator de legume, pregăteşte tăiţeii de dovlecei. Aşază-i într-o strecurătoare, presară peste ei sare, apoi amestecă. Lasă-i să se scurgă. Într-o tigaie non-aderentă, toarnă o lingură de ulei de măsline, iar după ce acesta s-a încins adaugă somonul. Lasă-l să se rumenească 5 minute pe fiecare parte. După, în aceeaşi tigaie, încălzeşte ulei de măsline şi adaugă lămâia tăiată felii şi curăţată de coajă, apoi usturoiul, ardeiul şi tăiţeii (nu înainte de a-i usca într-un şervet de hârtie). Ţine-i la foc mediu cam cinci minute. Aşază tăiţeii pe o farfurie şi peste ei, somonul. Presară coajă de lămâie, sare, o linguriţă de miere şi adaugă o crenguţă de rozmarin.
Sursa: gustarte.ro
Încearcă şi:
REŢETA ZILEI: Salată cu cartofi dulci, fasole neagră şi avocado
REȚETA ZILEI: Găluște cu caise
REŢETA ZILEI: Plăcintă dobrogeană cu dovleac